autor:

autor

» » Torturi

Tarta de ciocolata

   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blatul: 20 biscuiti Digestive, 2 linguri zahar, , 125 gr. unt sau margarina. Umplutura de ciocolata: 3 galbenusuri, 3 linguri zahar, coaja rasa de la o portocala, 4 dl smintina de frisca, , 400 gr. ciocolata (inchisa la culoare), 2 banane, Decor: felii de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

1. Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmiturile de biscuiti si se amesteca.
2. Aluatul se preseaza intr-o forma cu margini detasabile, de circa 25 cm in diametru.
3. Se coace blatul circa 10 minute.
4. Galbenusurile si zaharul pentru umplutura se pun intr-o cratita. pe foc mic. Se adauga coaja de portocala si 1 dl din smintina de frisca. Se fierbe la foc mic pina cind compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
5. Se fierbe restul de smintina (3 dl). Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele mici. Se amesteca pina se obtine o crema fina.
6. In crema de ciocolata se adauga crema din galbenusuri, putin cite putin, amestecind continuu.
7. Se intinde un strat subtire din crema peste aluat, deasupra se pune un start din felii de banane, se toarna restul de crema deasupra.
8. Se lasa la frigider citeva ore sa se intareasca.
9. Se desface usor marginea formei si se garniseste tarta cu felii de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Crema de ciocolata pentru tarta

Crema de ciocolata pentru tarta

Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu apa si zahar pina zaharul se topeste si ciocolata s-a

9 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Pare ceva bun !

  • Criss_love

    Criss_love (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Uau, deja mi-e tare pofta. Crema? Ciocolata? Portocale? Normal ca e ceva foarte bun. Tentant.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 20 biscuiti Digestive
  • 2 linguri zahar
  • 125 gr. unt sau margarina. Umplutura de ciocolata: 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 4 dl smintina de frisca
  • 400 gr. ciocolata (inchisa la culoare)
  • 2 banane
  • Decor: felii de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare ceva bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cake miracle