Tort Tiramisu de casa, cu blat pufos de cacao si crema fina de mascarpone

Incearca aceasta reteta de tort Tiramisu de casa cu blat pufos de cacao si crema fina de mascarpone. Un desert elegant, gustos, usor de preparat acasa si perfect pentru ocazii speciale sau un rasfat dulce.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tort Tiramisu de casa, cu blat pufos de cacao si crema fina de mascarpone

Ingrediente

  • Blat de cacao (pentru 2 forme: 22 cm + 20 cm)
  • 5 oua
  • 130 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop de cafea:
  • 150-180 ml cafea tare, racita
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura lichior amaretto / rom (optional)
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone (rece)
  • 350 ml frisca lichida (min. 30% grasime), rece
  • 100 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • cacao pudra pentru presarat

Mod de preparare

Blatul (un singur aluat pentru ambele forme):
Preincalzeste cuptorul la 170°C.
Bate ouale cu zaharul si sarea 7-10 minute, pana se deschid la culoare si cresc mult in volum.
Cerne faina si cacaua si incorporeaza-le treptat in amestec, cu miscari de jos in sus.
Adauga vanilia.
Toarna compozitia in cele doua forme tapetate cu hartie de copt – pune putin mai mult in forma de 22 cm (ex: 55-60% in 22 cm si 40-45% in 20 cm).
Coace 20–25 minute sau pana trec testul scobitorii.
Lasa-le sa se raceasca complet.
Crema de mascarpone:
Bate frisca rece pana face varfuri moi.
Intr-un bol separat, amesteca mascarponele cu zaharul pudra si vanilia.
Incorporeaza frisca usor in mascarpone, cu o spatula.

Asamblare:
Pune blatul de 22 cm pe un platou
Insiropeaza-l bine cu cafeaua.
Adauga un strat generos de crema.
Asaza blatul de 20 cm centrat deasupra si insiropeaza-l, apoi aseaza un inel in jurul tortului.
Acopera cu restul de crema si niveleaza,
Lasa-l la rece minim 4 ore (ideal peste noapte). Decor:
Presara cacao pudra fin deasupra, chiar inainte de servire.

Incearca si reteta de tort Red Velvet, tort Amandina sau tort Dobos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise