Incearca aceasta reteta de tort Tiramisu de casa cu blat pufos de cacao si crema fina de mascarpone. Un desert elegant, gustos, usor de preparat acasa si perfect pentru ocazii speciale sau un rasfat dulce.
Blatul (un singur aluat pentru ambele forme):
Preincalzeste cuptorul la 170°C.
Bate ouale cu zaharul si sarea 7-10 minute, pana se deschid la culoare si cresc mult in volum.
Cerne faina si cacaua si incorporeaza-le treptat in amestec, cu miscari de jos in sus.
Adauga vanilia.
Toarna compozitia in cele doua forme tapetate cu hartie de copt – pune putin mai mult in forma de 22 cm (ex: 55-60% in 22 cm si 40-45% in 20 cm).
Coace 20–25 minute sau pana trec testul scobitorii.
Lasa-le sa se raceasca complet.
Crema de mascarpone:
Bate frisca rece pana face varfuri moi.
Intr-un bol separat, amesteca mascarponele cu zaharul pudra si vanilia.
Incorporeaza frisca usor in mascarpone, cu o spatula.
Asamblare:
Pune blatul de 22 cm pe un platou
Insiropeaza-l bine cu cafeaua.
Adauga un strat generos de crema.
Asaza blatul de 20 cm centrat deasupra si insiropeaza-l, apoi aseaza un inel in jurul tortului.
Acopera cu restul de crema si niveleaza,
Lasa-l la rece minim 4 ore (ideal peste noapte). Decor:
Presara cacao pudra fin deasupra, chiar inainte de servire.
Incearca si reteta de tort Red Velvet, tort Amandina sau tort Dobos. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii