Iata cea mai buna rețeta de Tort Amandina, un desert clasic si rafinat. Pas cu pas, vei invata cum sa pregatesti acest tort delicios, cu blat pufos de cacao, insiropat cu rom si crema fina de ciocolata si unt. Perfect pentru orice ocazie si pe placul tuturor!
Separam ouale. Albusurile se amesteca cu un praf de sare si se bat spuma, iar spre final adaugam si zaharul putin cate putin mixand continuu. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam la albusuri incorporandu-le usor cu o spatula. Punem si faina amestecata cu cacaoa, cernute. Amestecam de jos in sus cu miscari usoare pana ce incorporam toata faina.
Punem compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt (22 cm diametru) si coacem 35-40 de minute la 170 de grade C. Cand este gata il lasam sa se raceasca pe un gratar si il taiem in trei bucati.
Crema este destul de simplu de facut. Este un ganache de ciocolata cu unt, fin si aromat. Incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere, stingem focul, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pentru omogenizare. Lasam la racit.
Untul il mixam 2-3 minute si apoi incorporam ganache-ul racit (la 20-25 de grade C).
Siropul : topim zaharul cu atentie sa nu-l ardem prea tare, adaugam apa calda si fierbem pana ce zaharul e topit. Cand e rece punem esenta de rom.
Glazura se prepara foarte simplu. Topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde impreuna cu uleiul.
Asamblam tortul: Punem pe un disc sau platou o foaie de blat, insiropam si intindem uniform o parte din crema. Nu uitati sa opriti 4-5 linguri pentru decor!
Urmeaza a doua parte de blat, sirop si crema. Acoperim cu ultimul disc de blat, il insiropam si, cu crema ramasa imbracam tortul.
Il dam la rece o ora, apoi il glazuram si il decoram cu aveline din crema pusa deoparte.
Il pastram la rece si il scoatem din frigider cu 30 de minute inainte sa-l taiem.
Daca va plac torturule ciocolatoase mai puteti incerca si reteta de tort cu cafea si ciocolata, tort cu ciocolata si menta sau tort Ferrero Rocher. Pofta buna!
Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii