Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si menta

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 g biscuiti Oreo
  • 100 g unt topit
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 170 g ciocolata alba
  • 150 ml lichior de menta
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a format blatul, se lasa la frigider.

Pentru crema, se topeste ciocolata intr-un vas pe bain marie, se adauga lichiorul, se amesteca bine cu telul, se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece; dupa omogenizare, se lasa sa se raceasca bine.

Se amesteca branza cu frisca lichida adaugata cate putin si mixand energic, tot cate putin, se adauga si ciocolata, amestecand cu o spatula, apoi se rastoarna in tava peste blat si se lasa la frigider sa se intareasca.

Dupa ce s-a intarit, se scoate inelul, trecand cu atentie un cutit in jurul tortului, apoi tot cu atentie se scoate si tavita de sub blat, trecand cu un cutit mai lung pe sub el si se pune pe un platou.

Se topeste in lapte ciocolata pentru glazura, se freaca bine cu telul, apoi se toarna pe tort incepand din mijloc, lasand sa se scurga pe margini, apoi se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise