Ceai cu "maramieh"-Ceai cu Salvia officinalis

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Ceai cu "maramieh"-Ceai cu Salvia officinalis

Ingrediente

  • Ceaiul cu “ maramieh “ sau salvie este foarte popular in lumea araba pentru aroma sa deosebita.
  • Salvia officinalis este o planta care creste sub forma de tufisuri cu tulpini lemnoase, frunze catifelate si flori de culoare violet.Face parte din familia Lamiaceae si este specifica regiunii Marii Mediteraneene.
  • Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale alimentare,terapeutice si decorative.
  • Numele ii vine din limba latina “salvere”( a salva) , referindu-se la proprietatile sale terapeutice.
  • Legenda spune ca atunci cand Fecioara Maria a fugit de Herod ,a fost ascunsa cu pruncul Isus de catre tufisurile de salvie.Dupa ce oamenii lui Herod au trecut pe langa ea fara sa o vada, Fecioara Maria i-a spus salviei:”de acum vei fi floarea favorita a umanitatii pentru eternitate: o vei vindeca de boli si o vei salva de la moarte asa cum m-ai salvat pe Mine”.
  • Inca din antichitate s-a folosit pentru “izgonirea” diavolului, tratamentul muscaturilor de sarpe,pentru cresterea fertilitatii feminine,ca diuretic,anesthetic local,hemostatic si tonic.
  • Medicina moderna a dovedit ca poate fi recomandata pentru diferite conditii ca de exemplu:transpiratii excessive,hiperlipidemii, cazuri minore sau medii de Alzheimer; de asemenea are proprietati antibiotice,antifungice,astringente,antispastice,estrogenice,hipoglicemice.
  • Pentru aceaste afectiuni se recomanda 2 cani de ceai de salvie zilnic.
  • Gustul este caracteristic foarte aromat si putin iute.
  • In Europa se foloseste uleiul obtinut prin distilare.
  • In Regatul Unit se foloseste pentru a aroma carnurile grase, carnatii,in compozitia unor branzeturi(“Sage Derby”) sau in prepararea diferitelor sosuri.
  • In Statele Unite este o componenta a umpluturii curcanului la Sarbatoarea Recunostintei.
  • Avem nevoie de:
  • -ceai
  • -cateva frunze de salvie uscata
  • -zahar dupa gust

Mod de preparare

“Maramiah” (salvia)se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat.

Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii .

Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert( nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu ceai.

Se lasa astfel 5 minute.

Se indulceste dupa gust.

Se bea dupa-amiaza alaturi de dulciuri arabesti sau la cina .

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

J

Jo Giovanna • 31 Octombrie 2023, 19:34 Buna seara! Stiti cumva de unde as putea cumpara ceaiul asta?
Recent m am intors din Iordania si m am indragostit de ceaiul asta dar nu l gasesc nicaieri de cumparat…

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise