Ingrediente
Ceaiul cu “ maramieh “ sau salvie este foarte popular in lumea araba pentru aroma sa deosebita., Salvia officinalis este o planta care creste sub forma de tufisuri cu tulpini lemnoase, frunze catifelate si flori de culoare violet.Face parte din familia Lamiaceae si este specifica regiunii Marii Mediteraneene., Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale alimentare,terapeutice si decorative., Numele ii vine din limba latina “salvere”( a salva), referindu-se la proprietatile sale terapeutice., Legenda spune ca atunci cand Fecioara Maria a fugit de Herod ,a fost ascunsa cu pruncul Isus de catre tufisurile de salvie.Dupa ce oamenii lui Herod au trecut pe langa ea fara sa o vada, Fecioara Maria i-a spus salviei:”de acum vei fi floarea favorita a umanitatii pentru eternitate: o vei vindeca de boli si o vei salva de la moarte asa cum m-ai salvat pe Mine”., Inca din antichitate s-a folosit pentru “izgonirea” diavolului, tratamentul muscaturilor de sarpe,pentru cresterea fertilitatii feminine,ca diuretic,anesthetic local,hemostatic si tonic., Medicina moderna a dovedit ca poate fi recomandata pentru diferite conditii ca de exemplu:transpiratii excessive,hiperlipidemii, cazuri minore sau medii de Alzheimer de asemenea are proprietati antibiotice,antifungice,astringente,antispastice,estrogenice,hipoglicemice., Pentru aceaste afectiuni se recomanda 2 cani de ceai de salvie zilnic., Gustul este caracteristic foarte aromat si putin iute., In Europa se foloseste uleiul obtinut prin distilare., In Regatul Unit se foloseste pentru a aroma carnurile grase, carnatii,in compozitia unor branzeturi(“Sage Derby”) sau in prepararea diferitelor sosuri., In Statele Unite este o componenta a umpluturii curcanului la Sarbatoarea Recunostintei., Avem nevoie de:, -ceai, -cateva frunze de salvie uscata, -zahar dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
4 voturi
Mod de preparare
Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii .
Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert( nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu ceai.
Se lasa astfel 5 minute.
Se indulceste dupa gust.
Se bea dupa-amiaza alaturi de dulciuri arabesti sau la cina .
Pofta buna!
Geanina (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012
Oau ce prezentare, e ideal pt vremea asta!*****
Marian (Chef de cuisine) , 08 februarie 2012
Foarte interesanta povestirea si cred ca si ceaiul e bun!