autor:

Mihaela11

» » Cafele si ceaiuri

Ceai cu "maramieh"-Ceai cu Salvia officinalis

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 08 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 08 februarie 2012

Ingrediente
Ceaiul cu “ maramieh “ sau salvie este foarte popular in lumea araba pentru aroma sa deosebita., Salvia officinalis este o planta care creste sub forma de tufisuri cu tulpini lemnoase, frunze catifelate si flori de culoare violet.Face parte din familia Lamiaceae si este specifica regiunii Marii Mediteraneene., Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale alimentare,terapeutice si decorative., Numele ii vine din limba latina “salvere”( a salva), referindu-se la proprietatile sale terapeutice., Legenda spune ca atunci cand Fecioara Maria a fugit de Herod ,a fost ascunsa cu pruncul Isus de catre tufisurile de salvie.Dupa ce oamenii lui Herod au trecut pe langa ea fara sa o vada, Fecioara Maria i-a spus salviei:”de acum vei fi floarea favorita a umanitatii pentru eternitate: o vei vindeca de boli si o vei salva de la moarte asa cum m-ai salvat pe Mine”., Inca din antichitate s-a folosit pentru “izgonirea” diavolului, tratamentul muscaturilor de sarpe,pentru cresterea fertilitatii feminine,ca diuretic,anesthetic local,hemostatic si tonic., Medicina moderna a dovedit ca poate fi recomandata pentru diferite conditii ca de exemplu:transpiratii excessive,hiperlipidemii, cazuri minore sau medii de Alzheimer de asemenea are proprietati antibiotice,antifungice,astringente,antispastice,estrogenice,hipoglicemice., Pentru aceaste afectiuni se recomanda 2 cani de ceai de salvie zilnic., Gustul este caracteristic foarte aromat si putin iute., In Europa se foloseste uleiul obtinut prin distilare., In Regatul Unit se foloseste pentru a aroma carnurile grase, carnatii,in compozitia unor branzeturi(“Sage Derby”) sau in prepararea diferitelor sosuri., In Statele Unite este o componenta a umpluturii curcanului la Sarbatoarea Recunostintei., Avem nevoie de:, -ceai, -cateva frunze de salvie uscata, -zahar dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

4 voturi

Mod de preparare

“Maramiah” (salvia)se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat.
Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii .
Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert( nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu ceai.
Se lasa astfel 5 minute.
Se indulceste dupa gust.
Se bea dupa-amiaza alaturi de dulciuri arabesti sau la cina .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai cu "maramieh"-Ceai cu Salvia officinalis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cafele si ceaiuri

"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand

6 voturi    3 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri
Ceai relaxant

Ceai relaxant

Se fierbe apa, se adauga mixtura de tei si menta si se asteapta 5 minute sa se abureasca sub o farfurie. Se

8 voturi    7 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Felicitari... Un adevarat ritual...

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

    M-ai plimbat prin toata lumea cu descrierea aceasta, foarte frumos. Felicitari Mihaela! Tare as bea si eu o cana de ceai! Pt. prezentare meriti toate voturile!*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

    Cred ca este foarte bun pe vremea aceasta!

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

      Oau ce prezentare, e ideal pt vremea asta!*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 08 februarie 2012

      Foarte interesanta povestirea si cred ca si ceaiul e bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ceaiul cu “ maramieh “ sau salvie este foarte popular in lumea araba pentru aroma sa deosebita.
  • Salvia officinalis este o planta care creste sub forma de tufisuri cu tulpini lemnoase
  • frunze catifelate si flori de culoare violet.Face parte din familia Lamiaceae si este specifica regiunii Marii Mediteraneene.
  • Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale alimentare,terapeutice si decorative.
  • Numele ii vine din limba latina “salvere”( a salva)
  • referindu-se la proprietatile sale terapeutice.
  • Legenda spune ca atunci cand Fecioara Maria a fugit de Herod ,a fost ascunsa cu pruncul Isus de catre tufisurile de salvie.Dupa ce oamenii lui Herod au trecut pe langa ea fara sa o vada
  • Fecioara Maria i-a spus salviei:”de acum vei fi floarea favorita a umanitatii pentru eternitate: o vei vindeca de boli si o vei salva de la moarte asa cum m-ai salvat pe Mine”.
  • Inca din antichitate s-a folosit pentru “izgonirea” diavolului
  • tratamentul muscaturilor de sarpe,pentru cresterea fertilitatii feminine,ca diuretic,anesthetic local,hemostatic si tonic.
  • Medicina moderna a dovedit ca poate fi recomandata pentru diferite conditii ca de exemplu:transpiratii excessive,hiperlipidemii
  • cazuri minore sau medii de Alzheimer de asemenea are proprietati antibiotice,antifungice,astringente,antispastice,estrogenice,hipoglicemice.
  • Pentru aceaste afectiuni se recomanda 2 cani de ceai de salvie zilnic.
  • Gustul este caracteristic foarte aromat si putin iute.
  • In Europa se foloseste uleiul obtinut prin distilare.
  • In Regatul Unit se foloseste pentru a aroma carnurile grase
  • carnatii,in compozitia unor branzeturi(“Sage Derby”) sau in prepararea diferitelor sosuri.
  • In Statele Unite este o componenta a umpluturii curcanului la Sarbatoarea Recunostintei.
  • Avem nevoie de:
  • -ceai
  • -cateva frunze de salvie uscata
  • -zahar dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari... Un adevarat ritual...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cafele si ceaiuri

Smoothie cu cafea Smoothie cu cafea

In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri din butonul "Slow", pana ciocolata se

3 voturi    0 comentarii
15 min
Cafele si ceaiuri
Ice Choco Latte Ice Choco Latte

Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Cafele si ceaiuri
CAFEA CU GHEATA SI LAPTE