autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Janssons Frestelse

   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
pentru 4 persoane: 600 g cartofi curatati, 2 cepe, 100 g ansoa, 1 dl lapte, 2 dl smintina, 2 linguri unt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie cartofii sub forma de betisoare de chibrituri. Se taie ceapa. Se rumenesc cartofii si ceapa intr-o tigaie. Se pune jumatate din compozitia de cartofi si ceapa intr-o forma unsa cu unt. Se pun deasupra ansoa si restul de cartofi si ceapa. Se amesteca laptele cu smintina si se toarna deasupra. Se coace 30 min la 175 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Janssons Frestelse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de gulii umplute

Ciorba de gulii umplute

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de vinete cu orez ( de post )

Tocana de vinete cu orez ( de post )

Se toaca ceapa, ardeiul si vinete cu coaja si pe pun la calit in ulei. Dupa ce se fac auri la culoare

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • nils holgersson

    nils holgersson (Chef de cuisine) , 11 august 2011

    Reteta suedeza este cu sprot marinat (din Marea Baltica) si nu cu ansoa (peste mediteranean). Confuzia vine din faptul ca sprot in suedeza este ansjovis, iar ansoa este anchovis. Marinarea se face in zahar, sare si coacaze negre, produsul final fiind ciudat pentru gusturile noastre. Cei care traduc retetele nu stiu de aceasta mica diferenta care produce o mare schimbare la gustul mancarii. Janssons Frestele (ispita lui Jansson) este pe locul I in preferintele suedezilor si impodobeste intotdeauna bogatele mese sudeze de Craciun si de Paste.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 persoane: 600 g cartofi curatati
  • 2 cepe
  • 100 g ansoa
  • 1 dl lapte
  • 2 dl smintina
  • 2 linguri unt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

nils holgersson (Chef de cuisine)

Reteta suedeza este cu sprot marinat (din Marea Baltica) si nu cu ansoa (peste mediteranean). Confuzia vine din faptul ca sprot in suedeza este ansjovis, iar ansoa este anchovis. Marinarea se face in zahar, sare si coacaze negre, produsul final fiind ciudat pentru gusturile noastre. Cei care traduc retetele nu stiu de aceasta mica diferenta care produce o mare schimbare la gustul mancarii. Janssons Frestele (ispita lui Jansson) este pe locul I in preferintele suedezilor si impodobeste intotdeauna bogatele mese sudeze de Craciun si de Paste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dal indian- mancare de linte rosie Dal indian- mancare de linte rosie

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat, sare, pudra de curcuma si boiaua

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de varza cu afumatura de porc Ciorba de varza cu afumatura de porc

Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz. Varza nu o tocam fideluta, ci

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Piure de mazare cu leurda