autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de carne

Supă de somon cu creveţi

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
500 grame file de somon, 300 grame creveţi decorticaţi, 4 litri supă de peşte sau o supa din apa si concentrat peste sau legume sau pui, 300 ml frisca lichida, 2 cartofi, 2morcovi, 1 pătrunjel, 3 tije tulpină de ţelină, ½ telina mica, 1 ceapă alba, 1 ceapa rosie, 2 linguri ulei de măsline, 1-2 ardei grasi colorati, 2 rosii potrivite, 3-4 căţei de usturoi si 4-5 catei usturoi pisat, 1 linguriţă praf de curry, 1 foaie de dafin, 4 linguri de pătrunjel tocat, 4 linguri de mărar tocat, sucul de la 2 lămâi sau/si otel balsamic din vin rosu, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

se curata ceapa, cateii de usturoi si cartofii. Se toaca ceapa, usturoiul si cartofii mărunt. Se incinge uleiul intr-o oală. Se soteaza 2 minute legumele tocate. Se adauga praful de curry, foile de dafin si supa de peste. Se lasa să fiarbă la foc mic. Se curata si se taie in lamele subtiri, morcovul, telina si patrunjelul. După ce supa a fiert 20 de minute, adăugaţi zarzavaturile. Dupa 10 minute se adauga rosiile, ardeiul gras si tijele de telina . Cand sunt 90% fierte toate legumele, se adauga somonul intai si apoi crevetii. Cand pestele se ridica la suprafata se inchide focul si se adauga frisca lichida, usturoiul pisat, mararul, patrunjelul si sucul de lamaie sau otetul. Daca se reincalzeste supa, sa nu se ajunga la punctul de fierbere ! Se serveste cu frunze de morcov tocate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de somon cu creveţi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa din copanele de pui cu galusti.

Supa din copanele de pui cu galusti.

Mod de preparare. Spalam si taiem copanele la forma dorita.Fierbem mai intai carnea si dupa ce am

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Cred ca este o bunatate !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    O delicatesa!*****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 grame file de somon
  • 300 grame creveţi decorticaţi
  • 4 litri supă de peşte sau o supa din apa si concentrat peste sau legume sau pui
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 cartofi
  • 2morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 3 tije tulpină de ţelină
  • ½ telina mica
  • 1 ceapă alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1-2 ardei grasi colorati
  • 2 rosii potrivite
  • 3-4 căţei de usturoi si 4-5 catei usturoi pisat
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri de pătrunjel tocat
  • 4 linguri de mărar tocat
  • sucul de la 2 lămâi sau/si otel balsamic din vin rosu
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Ciorba cu perisoare de curcan