autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de carne

Supă de somon cu creveţi

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
500 grame file de somon, 300 grame creveţi decorticaţi, 4 litri supă de peşte sau o supa din apa si concentrat peste sau legume sau pui, 300 ml frisca lichida, 2 cartofi, 2morcovi, 1 pătrunjel, 3 tije tulpină de ţelină, ½ telina mica, 1 ceapă alba, 1 ceapa rosie, 2 linguri ulei de măsline, 1-2 ardei grasi colorati, 2 rosii potrivite, 3-4 căţei de usturoi si 4-5 catei usturoi pisat, 1 linguriţă praf de curry, 1 foaie de dafin, 4 linguri de pătrunjel tocat, 4 linguri de mărar tocat, sucul de la 2 lămâi sau/si otel balsamic din vin rosu, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

se curata ceapa, cateii de usturoi si cartofii. Se toaca ceapa, usturoiul si cartofii mărunt. Se incinge uleiul intr-o oală. Se soteaza 2 minute legumele tocate. Se adauga praful de curry, foile de dafin si supa de peste. Se lasa să fiarbă la foc mic. Se curata si se taie in lamele subtiri, morcovul, telina si patrunjelul. După ce supa a fiert 20 de minute, adăugaţi zarzavaturile. Dupa 10 minute se adauga rosiile, ardeiul gras si tijele de telina . Cand sunt 90% fierte toate legumele, se adauga somonul intai si apoi crevetii. Cand pestele se ridica la suprafata se inchide focul si se adauga frisca lichida, usturoiul pisat, mararul, patrunjelul si sucul de lamaie sau otetul. Daca se reincalzeste supa, sa nu se ajunga la punctul de fierbere ! Se serveste cu frunze de morcov tocate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de somon cu creveţi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa crema de branza

Supa crema de branza

Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de carne
Ciorba cu sira de miel

Ciorba cu sira de miel

Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Cred ca este o bunatate !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    O delicatesa!*****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 grame file de somon
  • 300 grame creveţi decorticaţi
  • 4 litri supă de peşte sau o supa din apa si concentrat peste sau legume sau pui
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 cartofi
  • 2morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 3 tije tulpină de ţelină
  • ½ telina mica
  • 1 ceapă alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1-2 ardei grasi colorati
  • 2 rosii potrivite
  • 3-4 căţei de usturoi si 4-5 catei usturoi pisat
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri de pătrunjel tocat
  • 4 linguri de mărar tocat
  • sucul de la 2 lămâi sau/si otel balsamic din vin rosu
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra