autor:

TeoBucatar

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
-300 g carne tocata amestec,, -12o ml lapte,, -50 g pesmet,, -un ou mic,, -o ceapa mica,, -o jumatate lingurita de ienibahar,, -sare, piper,, -o lngurita de unt plus cca 150 pentru prajit,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

59 voturi

Mod de preparare

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt ceapa si se caleste, fara sa se rumeneasca in lingurita de unt.Dupa ce s-a racorit putin se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-8 min.Se formeaza bile cat mai mici si se prajesc in unt.Prajirea in unt, laptele si ienibaharul sunt specifice retetei suedeze.Eu ar fi trebuit sa fac chiftelutele ceva mai mici, insa in poza par si mai mari datorita faptului ca am facut natur cei mai mici cartofi posibili din lume...
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute suedeze(kottbullar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu pulpe de pui

Pilaf cu pulpe de pui

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat

38 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tartalete  cu pui in sos de asparagus/Tarteletter med kylling i asparges

Tartalete cu pui in sos de asparagus/Tarteletter med kylling i asparges

Se fierbe filetele de pui ( de preferinta am folosit filet in loc de pui intreg).Se spala bine puiul/filetele

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Maria , 14 mai 2018

    Super reteta, au iesit foarte bune simple si gustoase,cu siguranta voi repeta reteta

  • Fara foto

    Cristina Lungu , 16 februarie 2015

    oare?

  • Fara foto

    Alexandra Teleoacă , 11 septembrie 2014

    eu am facut chiftele coapte in tava si au iesit bune...

    • Fara foto

      Florica Voichita , 11 septembrie 2014

      In cuptor, se pot face?(ptr. evitarea prajirii)

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 08 iunie 2014

      BUNEE

    • Fara foto

      , 08 iunie 2014

      Cu totii mi-ati o poftaaa :) mmmmmmmmmmmm

    • Fara foto

      Adrian Tarniceru , 08 iunie 2013

      Domn'le sunt teribile. Te lingi pe deste.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 11 august 2011

      Multumesc pentru reteta sosului,Nils!Banuiesc ca e originala.Nu am facut sosul asta prima data pentru ca nu stiam cum sunt.Acum stiu ca sunt grozave.Mersi pentru urari!

    • nils holgersson

      nils holgersson (Chef de cuisine) , 11 august 2011

      Köttbullar se mananca musai cu dulceata de merisor si un sos care se prepara cam asa (pentru 1 persoana): 40 ml smantana un sfert cubulet supa/concentrat vita (Knorr de exemplu) 1 lingurita mustar 10 ml apa un strop sos soia pentru culoare se amesteca smantana, mustarul, concentratul si apa pana capata o consistenta omogena, se adauga sosul de soia, se toarna peste chiftelute. Dulceata de merisor se gaseste la IKEA, sau poate si in supermarketuri (cranberry in engleza) sau targurile de produse traditionale romanesti. Oricum, cele mai bune köttbullar (se citeste sheotbular) le-am mancat intotdeauna la IKEA, dar e altceva cand le incerci acasa. Lycka till! (adica succes!)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Foarte bune

    • amalia

      amalia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      interesanta reteta de chiftelute; cred ca voi incerca si eu reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      O portie foarte apetisanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

59 voturi

Ingrediente

  • -300 g carne tocata amestec,
  • -12o ml lapte,
  • -50 g pesmet,
  • -un ou mic,
  • -o ceapa mica,
  • -o jumatate lingurita de ienibahar,
  • -sare
  • piper,
  • -o lngurita de unt plus cca 150 pentru prajit,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema de unt

Prajitura cu crema de unt

Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml

21 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Ana Maria

Super reteta, au iesit foarte bune simple si gustoase,cu siguranta voi repeta reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocăniţă de cartofi cu carne