autor:

TeoBucatar

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
-300 g carne tocata amestec,, -12o ml lapte,, -50 g pesmet,, -un ou mic,, -o ceapa mica,, -o jumatate lingurita de ienibahar,, -sare, piper,, -o lngurita de unt plus cca 150 pentru prajit,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

66 voturi

Mod de preparare

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt ceapa si se caleste, fara sa se rumeneasca in lingurita de unt.Dupa ce s-a racorit putin se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-8 min.Se formeaza bile cat mai mici si se prajesc in unt.Prajirea in unt, laptele si ienibaharul sunt specifice retetei suedeze.Eu ar fi trebuit sa fac chiftelutele ceva mai mici, insa in poza par si mai mari datorita faptului ca am facut natur cei mai mici cartofi posibili din lume...
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute suedeze(kottbullar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur

Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Se fierb circa 20 de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza

Sarmale in foi de varza

Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul

7 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Maria , 14 mai 2018

    Super reteta, au iesit foarte bune simple si gustoase,cu siguranta voi repeta reteta

  • Fara foto

    Cristina Lungu , 16 februarie 2015

    oare?

  • Fara foto

    Alexandra Teleoacă , 11 septembrie 2014

    eu am facut chiftele coapte in tava si au iesit bune...

    • Fara foto

      Florica Voichita , 11 septembrie 2014

      In cuptor, se pot face?(ptr. evitarea prajirii)

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 08 iunie 2014

      BUNEE

    • Fara foto

      , 08 iunie 2014

      Cu totii mi-ati o poftaaa :) mmmmmmmmmmmm

    • Fara foto

      Adrian Tarniceru , 08 iunie 2013

      Domn'le sunt teribile. Te lingi pe deste.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 11 august 2011

      Multumesc pentru reteta sosului,Nils!Banuiesc ca e originala.Nu am facut sosul asta prima data pentru ca nu stiam cum sunt.Acum stiu ca sunt grozave.Mersi pentru urari!

    • nils holgersson

      nils holgersson (Chef de cuisine) , 11 august 2011

      Köttbullar se mananca musai cu dulceata de merisor si un sos care se prepara cam asa (pentru 1 persoana): 40 ml smantana un sfert cubulet supa/concentrat vita (Knorr de exemplu) 1 lingurita mustar 10 ml apa un strop sos soia pentru culoare se amesteca smantana, mustarul, concentratul si apa pana capata o consistenta omogena, se adauga sosul de soia, se toarna peste chiftelute. Dulceata de merisor se gaseste la IKEA, sau poate si in supermarketuri (cranberry in engleza) sau targurile de produse traditionale romanesti. Oricum, cele mai bune köttbullar (se citeste sheotbular) le-am mancat intotdeauna la IKEA, dar e altceva cand le incerci acasa. Lycka till! (adica succes!)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Foarte bune

    • amalia

      amalia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      interesanta reteta de chiftelute; cred ca voi incerca si eu reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      O portie foarte apetisanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

66 voturi

Ingrediente

  • -300 g carne tocata amestec,
  • -12o ml lapte,
  • -50 g pesmet,
  • -un ou mic,
  • -o ceapa mica,
  • -o jumatate lingurita de ienibahar,
  • -sare
  • piper,
  • -o lngurita de unt plus cca 150 pentru prajit,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema de unt

Prajitura cu crema de unt

Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml

21 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Ana Maria

Super reteta, au iesit foarte bune simple si gustoase,cu siguranta voi repeta reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare