autor:

nils holgersson

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 25 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 25 august 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 3 dl faina de grau, 125 g unt, 1 lingura apa, 1/2 lingurite sare, , Pentru umplutura:, 3 oua, 1/2 lingurite sare, 2 dl smantana groasa, 150 g branza tip cheddar rasa sau parmezan (sau västerbotten), piper alb dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Blatul:

1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura camerei
2. bateti faina cu untul, sarea, adaugati apa pana capata o consistenta omogena de aluat
3. puneti aluatul intr-o tava rotunda de cca 24 cm diametru, acoperind coplet fundul tavei si ridicand usor aluatul pe peretii tavei
4. lasati tava cu aluat in frigider pentru cel putin 30 minute sau in congelator pentru 5 minute
5. scoateti tava din frigider si faceti gauri cu o furculita in aluat; bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 10 minute

Umplutura (o faceti cat timp coace aluatul in cuptor):
6. bateti ouale cu sarea si piperul
7. adaugati branza rasa si smantana
8. amestecati pana cand pasta incepe sa se omogenizeze, fara a insista
9. puneti pasta in tava peste blat
10 introduceti tava la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa capete culoare

Se serveste calda sau rece, cu salata, castraveti, rosii, ceapa si un pic de icre rosii. Potrivit pentru o cina usoara, romantica, insotita de vin alb sau sampanie, lumanari, muzica in surdina si o persoana placuta, bineinteles :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Arata tare bine!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 august 2011

    Foarte norocoasa" persoana placuta "care a fost invitata la aceasta tarta!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 dl faina de grau
  • 125 g unt
  • 1 lingura apa
  • 1/2 lingurite sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 1/2 lingurite sare
  • 2 dl smantana groasa
  • 150 g branza tip cheddar rasa sau parmezan (sau västerbotten)
  • piper alb dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de nils holgersson
Somon cu fructe de padure

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pytt i panna

Pytt i panna

1. curatati cartofii si salamul (daca au coaja) 2. taiati cartofii cubulete cu latura de cca 5-10

13 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu carne
Orez indian (Basant pulao)

Orez indian (Basant pulao)

1. se gateste orezul urmand instructiunile de pe ambalaj 2. se taie ardeiul in patrate de cca 2

2 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata tare bine!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vasole verde scazuta cu usturoi