Blatul:
1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura camerei
2. bateti faina cu untul, sarea, adaugati apa pana capata o consistenta omogena de aluat
3. puneti aluatul intr-o tava rotunda de cca 24 cm diametru, acoperind coplet fundul tavei si ridicand usor aluatul pe peretii tavei
4. lasati tava cu aluat in frigider pentru cel putin 30 minute sau in congelator pentru 5 minute
5. scoateti tava din frigider si faceti gauri cu o furculita in aluat; bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 10 minute
Umplutura (o faceti cat timp coace aluatul in cuptor):
6. bateti ouale cu sarea si piperul
7. adaugati branza rasa si smantana
8. amestecati pana cand pasta incepe sa se omogenizeze, fara a insista
9. puneti pasta in tava peste blat
10 introduceti tava la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa capete culoare
Se serveste calda sau rece, cu salata, castraveti, rosii, ceapa si un pic de icre rosii. Potrivit pentru o cina usoara, romantica, insotita de vin alb sau sampanie, lumanari, muzica in surdina si o persoana placuta, bineinteles :).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii