Blatul:
1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura camerei
2. bateti faina cu untul, sarea, adaugati apa pana capata o consistenta omogena de aluat
3. puneti aluatul intr-o tava rotunda de cca 24 cm diametru, acoperind coplet fundul tavei si ridicand usor aluatul pe peretii tavei
4. lasati tava cu aluat in frigider pentru cel putin 30 minute sau in congelator pentru 5 minute
5. scoateti tava din frigider si faceti gauri cu o furculita in aluat; bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 10 minute
Umplutura (o faceti cat timp coace aluatul in cuptor):
6. bateti ouale cu sarea si piperul
7. adaugati branza rasa si smantana
8. amestecati pana cand pasta incepe sa se omogenizeze, fara a insista
9. puneti pasta in tava peste blat
10 introduceti tava la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa capete culoare
Se serveste calda sau rece, cu salata, castraveti, rosii, ceapa si un pic de icre rosii. Potrivit pentru o cina usoara, romantica, insotita de vin alb sau sampanie, lumanari, muzica in surdina si o persoana placuta, bineinteles :).
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii