autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Tacopaj

   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Aluat: 2,5 dl faina (1 dl = 100 ml), 1 virf cutit sare, 75 gr. unt, 50 gr. parmezan ras, 1 galbenus, 2 linguri apa foarte rece. Umplutura:, 250-300 gr. carne tocata de vita, 1 ceapa, , 1 plic (40 gr.) condimente pentru taco (ceapa, usturoi, ardei, oregano etc), 6 ciuperci, 2 dl cascaval ras, 2 rosii, 3 oua, 2,5 dl lapte, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu virful degetelor intr-un castron pina se fac ca niste firmituri. Se adauga parmezanul. Se amesteca galbenusul cu apa si se adauga la aluat. Se framinta aluatul 5 minute. Se lasa aluatul sa se odihneasca in frigider pina se pregateste umplutura. Se prajeste ceapa tocata impreuna cu carnea tocata. Se adauga condimentele si 1 dl apa. Se lasa sa se fiarba pina cind aproape toata apa s-a evaporat. Se taie ciupercile si se prajescc rapid in putin ulei, pune sare si piper. Se rade cascavalul si se taie rosiile felii subtiri. Se amesteca ouale cu laptele, se adauga sare si piper. Se intinde aluatul intr-o forma (diametrul circa 26 cm) (si pe peretii formei) si se inteapa aluatul cu o furculita. Se coace aluatul circa 10 minute la 200 grade. Se pune amestecul de carne tocata peste aluat. Se pun ciupercile deasupra, cascavalul ras. Se toarna amestecul de ou si lapte. Se pun feliile de rosii deasupra. Se coace paj-ul la 200 grade circa 30-40 minute sau pina cind amestecul de ou si lapte s-a intarit si a capatat o culoare aurie.
Se serveste cu salata si bere
Daca ti-a placut reteta noastra "Tacopaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pipote si inimioare de curcan rasol

Pipote si inimioare de curcan rasol

Pipotele si inimioarele se spala ,se curata de eventuale pielite si se pun la fiert . Dupa ce se

8 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Pipotele si inimile de curcan se curata,se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 2,5 dl faina (1 dl = 100 ml)
  • 1 virf cutit sare
  • 75 gr. unt
  • 50 gr. parmezan ras
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa foarte rece. Umplutura:
  • 250-300 gr. carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 1 plic (40 gr.) condimente pentru taco (ceapa
  • usturoi
  • ardei
  • oregano etc)
  • 6 ciuperci
  • 2 dl cascaval ras
  • 2 rosii
  • 3 oua
  • 2,5 dl lapte
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tochitura