Saramura de peste

Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Saramura de peste

Ingrediente

  • 8 buc macrou
  • 3 ardei kapia
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti
  • 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • Sare, piper, boia dulce afumata
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.

Se presara sare, piper si putina boia dulce afumata pe ambele parti ale fileurilor.

Se spala legumele si se sterg.

Se unge gratarul incins si se freaca cu jumatate de ceapa.

Se pune pe gratar macroul cu pielea in jos si se frige pe ambele parti.

Se frig legumele pe gratar.

Dupa ce s-au fript legumele, se curata si se taie bucatele mici, mai putin ardeiul iute pe care il lasam intreg.

Se curata, se marunteste si se pune la calit in putin ulei de masline.

Peste usturoi se adauga legumele coapte, si un litru de apa se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea in clocot.Dupa ce a clocotit se adauga marar si patrunjel tocat marunt.

Se pune pestele intr-o tava adanca apoi deasupra se pun rondele de lamiae si ardeii iuti crestati si se toarna saramura.

Se lasa saramura la odihnit 15 minute ca sa patrunda aromele in peste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni