autor:

Burcea_Vasilica

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste, Retete la gratar

Saramura de peste

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2019

Ingrediente
8 buc macrou, 3 ardei kapia, 2 ardei grasi, 4 rosii, 1 ceapa, 2 ardei iuti, 1 lamaie, 4 catei de usturoi, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, Sare, piper, boia dulce afumata, 3 linguri ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.

Se presara sare, piper si putina boia dulce afumata pe ambele parti ale fileurilor.

Se spala legumele si se sterg.

Se unge gratarul incins si se freaca cu jumatate de ceapa.

Se pune pe gratar macroul cu pielea in jos si se frige pe ambele parti.

Se frig legumele pe gratar.

Dupa ce s-au fript legumele, se curata si se taie bucatele mici, mai putin ardeiul iute pe care il lasam intreg.

Se curata, se marunteste si se pune la calit in putin ulei de masline.

Peste usturoi se adauga legumele coapte, si un litru de apa se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea in clocot.Dupa ce a clocotit se adauga marar si patrunjel tocat marunt.

Se pune pestele intr-o tava adanca apoi deasupra se pun rondele de lamiae si ardeii iuti crestati si se toarna saramura.

Se lasa saramura la odihnit 15 minute ca sa patrunda aromele in peste.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Saramura de peste

Saramura de peste

Pregatim pe gratar pestele si legumele: rosiile si ardeiul intregi si ceapa taiata in sferturi. Apoi

53 voturi    4 comentarii
40 min
Retete la gratar
Saramura de peste

Saramura de peste

Curatam peste si il spalam bine. Il presaram cu sare apoi il trecem prin malai si il asezam pe gratarul

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 buc macrou
  • 3 ardei kapia
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti
  • 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • Sare
  • piper
  • boia dulce afumata
  • 3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

18 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

21 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete la gratar

Risotto cu pui fript si dovlecel Risotto cu pui fript si dovlecel

Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit iar la zucchini zeama de la jumatate

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Fripturi
Frigarui cu porc si legume Frigarui cu porc si legume

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în

1 vot    5 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Ceafa la gratar cu legume