Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Hamsie de mare prajita

Ingrediente

  • 1 kg de hamsie de mare proaspata
  • sare
  • piper
  • faina sau pesmet (dupa preferinta)
  • ulei pentru prajit
  • cateva scobitori din bambus

Mod de preparare

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare cateva minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust. Se insira pe scobitori de bambus cate 5-6 pestisori, infigand in scobitoare fiecare peste, in partea de sus, la cap (prin ochi), se tavalesc prin faina sau pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins pana se runmenesc bine. Se scot pe servetel absorbant pentru a scapa de surplusul de ulei.

Se servesc crocanti, cu tot cu oase, fara cap, alaturi de o salata racoroasa din ardei kapia prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor