Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 stiuci
  • 250 gr Ciuperci brune
  • 100 gr galbiori
  • 1 lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 3 crengute de cimbru
  • 4 crengute de patrunjel
  • 1 ardei iute
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper si apoi se unge cu ulei de masline.

Se eviscereaza stiucile, se spala si se sterg de excesul de lichid. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri.

Se condimenteaza stiucile cu sare si piper proaspat macinat. Se introduce in burta la fiecare stiuca feliute de lamaie, crengute de cimbru si feliute de usturoi. Se taie ciupercile , se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune in dovleac un strat de crengute de patrunjel, ciuperci si cateva bucatele de usturoi si apoi se introduc stiucile.

Se pun deasupra restul de ciuperci, un ardei iute si crengute de cimbru. Se pune capacul la dovleac, se imbraca in folie de aluminiu si se coace o ora la foc mediu.

Cu 10 minute inainte sa scoatem dovleacul de la cuptor indepartam folia de aluminiu si dam cuptorul la maxim ca sa se imlature excesul de lichid cumulate la gatire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise