Mici din carne de peste

Feliile de peste se pun in apa cu sare si zeama de lamaie pentru 10-15 minute.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mici din carne de peste

Ingrediente

  • - 500 grame pește ( file de fitofag, crap)
  • - 1 ceapă
  • - 3-4 căței usturoi
  • - jumătate de cană de frunze de pătrunjel tocat
  • - 1 ardei iute
  • - 3-4 linguri pesmet
  • - sare și piper,după gust
  • - puțin chimeon
  • - condiment pentru mici

Mod de preparare

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun în robotul de bucătărie alături de ceapă, usturoi, mirodenii şi pesmet. Totul se toacă mărunt până obținem o pastă. Se adaugă uleiul, sare şi piper şi se amestecă puţin pentru omogenizare.Compoziția obținută se pune la rece pentru aproximativ 1 oră.

După aceea, cu mâinile puțin umede, modelăm mititeii care se pot coace la grătar sau într-o tigaie antiaderentă. Dacă se folosește tigaia antiaderentă, aceasta trebuie încălzită bine și unsă cu ulei, după care se prăjesc micii ușor, cât să se rumenească, dar să nu se usuce.

Se servesc cu sos de usturoi și suc de roșii, alături de o garnitură de cartofi nature sau cartofi prăjiți ( cum am făcut eu) sau pot fi serviți alături de o salată verde sau o garnitură de piure de cartofi sau un pilaf de orez.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise