Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri.
Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri.
Se sareaza pestii, se condimenteaza cu ierburi aromate si se introduc in dovleac pe margini, in mijloc se pun cartofii taiati cubulete si amestecati cu sare, ierburi aromate si piper, se pune marul intreg in mijloc, se pune capac si se asaza dovleacul intr-o tava. Se da tava la cuptor, la foc mare pentru circa o ora, dupa care se scoate capacul si se infinge o scobitoare in dovleac sa iasa surplusul de lichid din dovleac, se lasa inca vreo 10 minute sa se parjoleasca putin marul, apoi se opreste focul si se scoate dovleacul din cuptor.
Sa aveti pofta, dragilor la un deliciu culinar de exceptie!
Nota:
Aveti grija sa nu gauriti dovleacul cand in scobiti, caci va curge lichid din el si se va arde dovleacul, coaja este tare si este ca invelisul unei oale sau tavi!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii