autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Ingrediente
- 1 dovleac placintar, mare si frumos cat sa incapa in el doi pesti mari si frumosi, - 2 bucati salau, cam asa sa tot aiba cate 500 gr. fiecare bucata, - 4 cartofi potrivit de mari, - 10 cepe baby, - 1 capatana de usturoi, - 1 lingura sare, - ierburi aromate,rozmarin,maghiran,oregano, - 1/2 lingurita piper boabe, - 1 mar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri.

Se sareaza pestii, se condimenteaza cu ierburi aromate si se introduc in dovleac pe margini, in mijloc se pun cartofii taiati cubulete si amestecati cu sare, ierburi aromate si piper, se pune marul intreg in mijloc, se pune capac si se asaza dovleacul intr-o tava. Se da tava la cuptor, la foc mare pentru circa o ora, dupa care se scoate capacul si se infinge o scobitoare in dovleac sa iasa surplusul de lichid din dovleac, se lasa inca vreo 10 minute sa se parjoleasca putin marul, apoi se opreste focul si se scoate dovleacul din cuptor.

Sa aveti pofta, dragilor la un deliciu culinar de exceptie!

Nota:

Aveti grija sa nu gauriti dovleacul cand in scobiti, caci va curge lichid din el si se va arde dovleacul, coaja este tare si este ca invelisul unei oale sau tavi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau in dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de Salau cu crusta de piure picant

File de Salau cu crusta de piure picant

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Cus-cus cu file de peste la cuptor

Cus-cus cu file de peste la cuptor

Spalam fileurile, le punem intr-o tava de yenna la cuptor pentru 30 de minute.Punem capacul la forma

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 1 dovleac placintar
  • mare si frumos cat sa incapa in el doi pesti mari si frumosi
  • - 2 bucati salau
  • cam asa sa tot aiba cate 500 gr. fiecare bucata
  • - 4 cartofi potrivit de mari
  • - 10 cepe baby
  • - 1 capatana de usturoi
  • - 1 lingura sare
  • - ierburi aromate,rozmarin,maghiran,oregano
  • - 1/2 lingurita piper boabe
  • - 1 mar

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

208 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Guvizi in sos de rosii