Sarmale de peste

Spalam si curatam toate legumele dupa care le tocam marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale de peste

Ingrediente

  • - 500 gr pește file, tocat mărunt ( am folosit PLĂTICĂ și ROȘIOARĂ)
  • - 2 cepe mari
  • - 1 morcov mare
  • - 1 ardei gras galben
  • - 1 ardei roșu kapia
  • - 2 roșii
  • - 150 ml suc de roșii
  • - 1 legătură pătrunjel verde
  • - 150 gr orez
  • - 3 - 5 linguri ulei
  • - 50 gr pesmet sau făină porumb ( pentru a lega puțin compoziția)
  • - piper
  • - sare
  • - frunze de varză murată ( pusă la murat acum 3 săptămâni), frunze de hrean și frunze de viță de vie
  • - 5 bucăți mai mici de roșioară + hârtie de copt + felii de lămâie
  • - un macrou afumat

Mod de preparare

1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt.

2. Într-o cratiță, punem uleiul la încins, iar peste acesta adăugăm morcovul și ceapa tocată. Lăsăm totul la călit pentru 3 minute, după care adăugăm și orezul, respectiv sucul de roșii. Lăsăm pe foc pentru aproximativ 5 minute.

3. Într-un vas mare punem peștele tocat, adăugăm compoziția călită și celelalte ingrediente necesare.

4. Condimentăm cu sare și piper după gust sau folosim din comerț un condiment gata preparat pentru sarmale.

5. Începem să formăm sarmalele, învelind compoziția în frunze de varză proaspătă sau murată, în frunze de viță de vie sau hrean ( cum am făcut eu).

6. Cei 5 peștișori de ROȘIOARĂ, îi curățăm și condimentăm după bunul plac, eu doar i-am sărat și am pus în interiorul lor felii de lâmâie, i-am învelit pe fiecare în parte în hârtie de copt, după care i-am așezat frumos la fundul cratiței în care am fiert sarmalele.

7. În cratița în care fierbem sarmalele, se pune un strat de varză murată tocată, adăugăm peștișorii înveliți în hârtia de copt, după care așezăm frumos sarmalele. Printre sarmale, se adaugă un pește afumat, eu am folosit macrou afumat, care are rolul de a-i dat acel gust deosebit de afumătură.

8. Acoperim totul cu frunze de varză, se adaugă 3-4 linguri de ulei, apoi completăm cu apă cât să acoperim totul. Se pun la foc mediu pentru aproximativ 1 ora și 30 de minute.

Sunt deosebit de delicioase și potrivite pentru SEZONUL CALD, având în vedere că nu sunt grase, au un gust delicios și reci, se pot servi cu pâine sau mămăliga caldă, respectiv pastă de usturoi și/ sau ardei iute.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise