Tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii – reteta simpla si gustoasa

Afla cum sa faci rapid o tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii, delicioasa si aromata. Reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina, ideala in perioadele de post, pentru vegetarieni sau ca garnitura.

Portii
3-4
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii – reteta simpla si gustoasa

Ingrediente

  • 8–10 ardei capia rosii/ardei gras
  • 2–3 cepe mari
  • 3–4 rosii bine coapte (sau 300 ml suc de rosii)
  • 3–4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1–2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Daca iti plac retetele cu legume coapte, aceasta tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii este alegerea perfecta. Are gust bogat, aroma de vara si se face foarte usor.

Incearca si alte preparate savuroase cu legume:
Tocanita de vinete – simpla si delicioasa
Zacusca traditionala de vinete – perfecta pentru iarna
Mancare de dovlecei – rapida si sanatoasa

Spala ardeii, sterge-i si coace-i pe plita, gratar sau in cuptor pana se innegresc usor pe toate partile.
Pune-i intr-un vas acoperit pentru 10-15 minute pentru a se aburi, apoi curata-i de coaja si seminte. Taie-i fasii.

Daca folosesti rosii proaspete: opareste-le 1 minut in apa clocotita, decojeste-le si toaca-le marunt.

Taie ceapa solzisori si caleste-o in ulei, la foc mic, pana devine sticloasa si usor aurie.

Pune rosiile tocate (sau sucul de rosii) peste ceapa si fierbe 5–7 minute, amestecand din cand in cand.

Adauga fasiile de ardei copti, sare, piper si usturoiul zdrobit. Lasa sa fiarba impreuna inca 5–10 minute, pentru a se imbina aromele.

Presara patrunjel verde tocat inainte de servire.

Sfaturi:
Daca vrei tocana mai bogata, poti adauga si cativa ardei grasi galbeni sau verzi copti, asa cum am facut eu.
Merge perfect cu paine proaspata sau mamaliga.
Se poate servi calda sau rece, simpla sau ca garnitura la friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise