Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta reteta usoara imbina arome savuroase intr-un preparat vegetarian ideal pentru orice ocazie.
Spala vinetele si taie-le cuburi mari.
Presara sare peste ele si lasa-le intr-o strecuratoare timp de 20-30 de minute pentru a elimina amareala. Dupa acest timp, clateste-le bine sub apa rece si scurge-le.
Intr-o tigaie mare sau cratita, incinge uleiul de masline la foc mediu.
Adauga ceapa taiata julien sau cuburi si caleste-o pana devine translucida.
Adauga usturoiul tocat marunt si mai caleste pentru inca un minut.
Adauga vinetele scurse si amesteca bine. Gateste timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand vinetele incep sa se inmoaie.
Adauga ardeii taiati cuburi sau fasii si amesteca.
Adauga rosiile taiate cuburi (sau rosiile din conserva) si amesteca bine. Daca folosesti rosii proaspete, poti adauga si o jumatate de lingurita de zahar pentru a reduce aciditatea.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Redu focul la mic si acopera tigaia sau cratita cu un capac. Lasa sa fiarba la foc mic pentru 15-20 de minute, amestecand ocazional, pana cand toate legumele sunt bine gatite si tocana este aromata si omogena.
La final, gusta si ajusteaza condimentele daca este necesar.
Presara patrunjelul tocat deasupra inainte de servire.
Sugestii de servire:
Tocana de vinete poate fi servita atat calda, cat si rece.
Este delicioasa ca fel principal, alaturi de orez, paine proaspata sau mamaliga.
De asemenea, poate fi folosita ca garnitura pentru carne sau peste.
Incearca si reteta de vinete umplute cu carne tocata, paste cu vinete sau vinete evantai. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii