Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

Ingrediente

  • 4 kg carne de porc (fleică și spata)
  • ~40 g sare, după gust
  • 3-4 căpățâni de usturoi
  • 30 g boia de ardei dulce
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 10 g piper
  • 10 m intestine de porc
  • Pentru fasole:
  • 500 g fasole fiartă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 1 conservă roșii în suc proprii + 100 ml apă
  • mărar verde
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper

Mod de preparare

Taie carnea în cuburi mici, apoi toac-o folosind mașina Bosch MultiPower Serie 4. Motorul puternic chiar accelerează treaba și obții repede granulația perfectă. Schimbă sita cu una mai deasă și toacă și usturoiul în bolul cu carne.
Adaugă condimentele: sare, piper, boia și puțin cimbru. Amestecă totul foarte bine până se omogenizează.
Montează pe aparat accesoriul pentru cârnați care se fixează foarte ușor.
Introdu compoziția în mașina și începe umplerea mațelor. Aparatul lucrează constant și uniform, așa că obții ușor cârnați frumoși și bine legați.
Când sunt gata, lasă-i puțin la aerisit.

Curăță și toacă mărunt ceapa și ardeiul gras și pune-le la călit într-o cratiță cu puțin ulei încins. Lasă-le puțin la gătit, apoi adaugă roșiile în suc propiu și amestecă. Condimentează cu sare și piper, 2 foi de dafin. Adaugă fasolea scursă, amestecă ușor, apoi lasă la gătit până începe să scadă sosul format.

Încinge puțin ulei într-o tigaie. Înțeapă cârnații din loc în loc, apoi prăjește-i în tigaie pe ambele părți, apoi scoate-i pe un platou.

Și gata! Cu ajutorul mașinii de tocat MultiPower, cârnații de casă devin mult mai ușor de pregătit și ies perfect de fiecare dată.

Servește fasolea fierbinte împreună cu cârnații suculenți și gustoși și bucură-te de savoarea și aroma unui preparat tradițional românesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise