1. Pestele curatat si spalat bine se pune la fiert in aproximativ 3 litri de apa.
1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo 4-5 căței de usturoi), respectiv 2-3 frunze de dafin și cele 2 capuri de pește. Se fierbe totul foarte bine!Legumele se pun pentru a da un gust delicios lichidului.
2. Se scoate peștele și se dezosează, se condimentează după gust. Eu am dat totul prin blender deoarece l-am dorit fin.
3. Apa în care a fiert peștele, se strecoară și se condimentează cu piper și sare, respectiv usturoi pisat mărunt.
4. Amestecăm carnea de pește cu lichidul strecurat în care a fiert, după care se așează în boluri sau alte vase de diferite forme. Eu am o formă din plastic...de pește, cam de 30 de cm lungime în care am turnat compoziția mea de piftie și care i-a dat un aspect plăcut la final, după cum se observă și în fotografii.
5. Am pus totul la rece, iar până a doua zi deja piftia era numai bună de servit!
Un meniu simplu, sănătos și ușor de realizat pe care îl recomand cu drag iubitorilor de pește, aș zice eu și potrivit pentru acest sezon, având în vedere ușurința cu care se realizează și gustul picant-răcoritor numai bun pentru o zi toridă de vară! Se servește cu mămăligă caldă sau rece!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii