autor:

Buburuza Zâmbăreață

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Piftie de peste

Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iulie 2019

Ingrediente
- 1 kg pește ( crap și știucă), - 2-3 capuri de pește ( crap, roșioară și știucă, am pus eu pentru că aveam de la alt meniu) pentru grăsime care va ajuta să gelatineze totul, - 2 morcovi, - 1 păstârnac, - 1 ceapă mică, - cam 8 căței de usturoi ( după gust), - piper, - sare, - un pic de ardei iute, - frunze dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo 4-5 căței de usturoi), respectiv 2-3 frunze de dafin și cele 2 capuri de pește. Se fierbe totul foarte bine!Legumele se pun pentru a da un gust delicios lichidului.

2. Se scoate peștele și se dezosează, se condimentează după gust. Eu am dat totul prin blender deoarece l-am dorit fin.

3. Apa în care a fiert peștele, se strecoară și se condimentează cu piper și sare, respectiv usturoi pisat mărunt.

4. Amestecăm carnea de pește cu lichidul strecurat în care a fiert, după care se așează în boluri sau alte vase de diferite forme. Eu am o formă din plastic...de pește, cam de 30 de cm lungime în care am turnat compoziția mea de piftie și care i-a dat un aspect plăcut la final, după cum se observă și în fotografii.

5. Am pus totul la rece, iar până a doua zi deja piftia era numai bună de servit!



Un meniu simplu, sănătos și ușor de realizat pe care îl recomand cu drag iubitorilor de pește, aș zice eu și potrivit pentru acest sezon, având în vedere ușurința cu care se realizează și gustul picant-răcoritor numai bun pentru o zi toridă de vară! Se servește cu mămăligă caldă sau rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Rondele de rechin in crusta de mustar

Rondele de rechin in crusta de mustar

Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza

3 voturi    14 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg pește ( crap și știucă)
  • - 2-3 capuri de pește ( crap
  • roșioară și știucă
  • am pus eu pentru că aveam de la alt meniu) pentru grăsime care va ajuta să gelatineze totul
  • - 2 morcovi
  • - 1 păstârnac
  • - 1 ceapă mică
  • - cam 8 căței de usturoi ( după gust)
  • - piper
  • - sare
  • - un pic de ardei iute
  • - frunze dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Buburuza Zâmbăreață
Clatite cu buline

Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Sarmale de peste

Sarmale de peste

1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Ciorba de peste