autor:

Monica_Horoiu

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2019

Ingrediente
pt. frigarui:, 300 gr scoici (doar carnea),, 100 gr fulgi nuca de cocos,, , pt. turte (lipii):, 100 ml apa fierbinte,, 150 gr faina,, 75 gr unt (la temperatura camerei),, 1/2 plic praf de copt,, 1 vf lingurita sare,, , pt. umplutura:, 1/2 avocado,, 2 felii ananas,, 4 felii dovlecel,, 1/2 ardei iute,, 1 morcov,, sare,piper,, 1 lamaie, 2-3 crengute de rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui.

Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde se trage si reteta mea ) si le spalam sub jet de apa rece. Scoicile care nu sunt închise perfect, le aruncam, pentru-ca nu sunt bune.

Punem o oala cu apă la clocotit , în care adaugam putin coriandru, cimbrisor si 2-3 frunze de salvie pentru aroma (nu e obligatoriu-poate fi doar apa). Cand dă în clocot, punem scoicile si le lăsam la fiert 5 minute (până se desfac). Le scoatem cu paleta si le curatam: sub jet de apa le desprindem de cochilie si le curatam de partea neagra/verde si de branhii. Le lasam sa se racoreasca pe un prosop de hartie.

Luam betele pentru frigarui si infigem in ele scoicile date prin fulgii de nuca de cocos, apoi le asezam intr-o tava ce va merge la cuptorul incins in prealabil la 185 grade , pentru 20 minute.



Preparam lipiile / turtele:

Intr-un bol încapator amestecam faina cu sarea si praful de copt. Adaugam untul si framantam. Cand este incorporat complet adaugam apa clocotita si amestecam cu o lingura. Cand am incorporat toata apa, incepem sa framantam aluatul cu mainile pana obtinem o coca nelipicioasa. O lasam la dospit/crescut 30 minute.

Dupa ce trece timpul de asteptare , rupem bucatele mici din aluat din care facem bilute. Le pudram cu faina si intindem o foaie subtire. Le dam dimensiunea dorita cu un castron/farfurie apoi le punem la copt intr-o tigaie incinsa. O lasam cateva clipe (pâna face bule ) apoi o întoarcem pe cealalta parte. O lasam 30 secunde apoi o intoarcem iar. Procedam asa de cateva ori, intrucât aluatul este foarte subtire si nu trebuie sa se arda.



Umplutura:

Taiem felii dovlecelul.

Curatam avocado si il feliem.

Incingem gratarul si asezam pe rând dovlecelul, avocado si ananasul. Când s-au rumenit si se vad frumos dungile de la gratar le intoarcem pe cealalta parte, apoi le scoatem pe o farfurie.

Curatăm morcovul si-l dam prin razatoarea mica, apoi îl calim cu o lingura de ulei.

Luam fiecare turta/lipie si intindem un strat generos de morcov. Punem 2-3 felii de avocado, dovleac si ananas. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Daca va place picant, punem si 2-3 feliute de ardei iute. Rulam turtele si le prindem cu crengute de rozmarin.

Asezam pe un platou, pe care punem si jumatati de lamâie cu care vom stropi scoicile când le vom savura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete. In vasul in care vrem sa-l fierbem,

13 voturi    3 comentarii
6h 10 min
Mancaruri cu peste
Salau de primavara

Salau de primavara

Se curata salaul de piele si se taie in bucati potrivite, se presara sare si piper peste ele si se

11 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt. frigarui:
  • 300 gr scoici (doar carnea),
  • 100 gr fulgi nuca de cocos,
  • pt. turte (lipii):
  • 100 ml apa fierbinte,
  • 150 gr faina,
  • 75 gr unt (la temperatura camerei),
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 vf lingurita sare,
  • pt. umplutura:
  • 1/2 avocado,
  • 2 felii ananas,
  • 4 felii dovlecel,
  • 1/2 ardei iute,
  • 1 morcov,
  • sare,piper,
  • 1 lamaie
  • 2-3 crengute de rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Horoiu
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

Preparare: Aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram sarea

4 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive
Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Preparare: Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele

10 voturi    3 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine si cirese amare

Prajitura cu visine si cirese amare

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie. Intr-un vas punem

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Ciorba de peste