autor:

Daniela_Gherca

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2019

Ingrediente
1 kg file de somon proaspat, Sucul de la 1 portocala medie, 40 g unt, 5 catei de usturoi, 1/2 lingurita de boia dulce, 2 crengute de rozmarin proaspat (eu am avut uscat), sare, piper, 1 portocala, 1 lamaie, , Pentru sosul de sampanie:, 20 ml ulei de masline, 1 ceapa mica tocata marunt, 100 ml sampanie, Putina lamaie stoarsa, 2 linguri faina, 250 ml smantana, un cubulet de unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini.



Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia, sare, piper si amestecam totul cu un tel.



Condimentam fileul de somon pe o parte si pe alta cu sare si piper.



Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt asezam felii de portocala, lamaie, usturoi (2 catei de usturoi ramasi) si 1 crenguta de rozmarin proaspat, iar peste aceste felii asezam fileul de somon cu partea rozalie in sus.

Turnam jumatate din sos (pregatit mai devreme) peste file si facem totul cu mainile pentru a acoperi mai usor pestele cu sos.



Dam tava la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 15 minute, dupa acest timp scoatem pestele din cuptor si ungem fileul cu restul de sos. Dam din nou la cuptor pentru cca. 10 minute.



In acest timp pregatim sosul:

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, peste, adaugam ceapa tocata marunt, calim 1 minut, apoi adaugam sampania.

Separat, amestecam smantana cu faina, iar cand sampania a inceput sa fiarba turnam acest sos in tigaie, stoarcem putina lamaie si mai adaugam un cubulet de unt. Amestecam totul pana ce sosul se ingroasa, iar la final condimentam dupa gust cu sare si piper.

Turnam acest amestec intr-un blender si "blenduim" cateva secunde pana obtinem un sos fin.



Intre timp, pestele este gata!



Noi l-am servit cu legume la cuptor, sos de sampanie si, bineinteles un pahar de vin alb.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte

7 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Macrou cu sos de rosii la cuptor

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine

88 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg file de somon proaspat
  • Sucul de la 1 portocala medie
  • 40 g unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 2 crengute de rozmarin proaspat (eu am avut uscat)
  • sare
  • piper
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • Pentru sosul de sampanie:
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 100 ml sampanie
  • Putina lamaie stoarsa
  • 2 linguri faina
  • 250 ml smantana
  • un cubulet de unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Risotto cu legume si peste