Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb

Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb

Ingrediente

  • 1 file de somon circa 800 g
  • sare
  • piper
  • tarhon proaspat (sau uscat)
  • 3-4 frunze de salvie proaspata (sau uscata)
  • ulei de masline
  • Pentru legume:
  • 1 ceapa mica rosie taiata julienne
  • 400 g varza de Bruxelle
  • 1 ardei rosu, taiat betigase
  • 150 g ciuperci, taiate felii
  • cartofi de marime medie, taiati acordeon (cate un cartofi pentru fiecare persoana, in cazul meu 5 cartofi)
  • pentru condimentat: sare si piper
  • Pentru sosul din vin alb:
  • 120ml vin alb
  • 2,3 linguri pline zeama de lamaie
  • 240 ml smantana pentru gatit lichida
  • 1 lingurita de maizena (amidon de porumb)
  • 1 ingurita de tarhon proaspat (sau uscat)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.

Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

In acest timp punem varza de Bruxelle la fiert in apa cu sare si 1 lingurita de zahar pentru 15 minute, apoi o dam deoparte.

Acum pregatim somonul: Il curatam de solzi si spini, il condimentam cu sare, piper dupa gust si il asezam in tava incinsa, langa cartofi, presaram putin tarhon uscat si asezam frunzele de salvie deasupra.

Dam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

Intr-o tigaie wok, punem cateva linguri de ulei de masline si sotam legumele( ceapa, ardeiul si ciupercile), condimentam imediat cu sare si piper , iar daca este nevoie puteti pune si putina apa.

Cand sunt gata le dam deoparte.

In aceeasi tigaie sotam si varza de Bruxelle, dam deoparte.

Acum facem repede si sosul:

In tigaia in care am sotat legumele punem cateva picaturi de ulei de masline si adaugam vinul alb, zeama de lamaie si tarhonul. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate .

Dizolvam amidonul in cateva linguri din sosul din tigaie si il turnam peste vinul alb, iar la final, turnam si smantana lichida, apoi condimentam cu sare si piper. Mai lasam 1 minut si stingem focul.

Legumele sotate le asezam langa somon si mai lasam 1 minut la cuptor!

Servim cu sos si un pahar de vin alb!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise