Piftie de peste

Se pune la fiert tacamul de peste cu putina sare, se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Piftie de peste

Ingrediente

  • -3 kg.tacam de peste;
  • -3-4 morcovi;
  • -2 cepe mari;
  • -2 capatani de usturoi;
  • -1 lingurita piper boabe;
  • -3 foi de dafin;
  • -1 lingura sare;
  • -o radacina de telina;
  • -o radacina de pastarnac.

Mod de preparare

Se pune la fiert tacamul de peste cu putina sare, se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase. Se scoate carnea, se dezoseaza si se strecoara zeama. Se pune zeama la fiert, se adauga legumele, o capatana de usturoi, condimentele si se fierb, se adauga sare daca mai trebuie. Dupa ce se opreste focul, se zdrobeste o capatana de usturoi peste zeama si se lasa in jur de 20 minute, dupa care se strecoara.

Se pune carne in castronele si se adauga zeama de la legume, se mai pune cate o bucatica de morcov, de telina si de pastarnac.Se dau la frigider pentru circa 6 ore dupa care se poate servi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor! Sa nu uitati de mamaliguta care este foarte buna si foarte sanatoasa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul