Somon cu piure de conopida

Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Somon cu piure de conopida

Ingrediente

  • 2 rondele de somon
  • 1 conopida mica alba
  • 1 conopida mica mov
  • 1 conopida mica galbena
  • 200 g smantana fermentata
  • 60 g unt
  • 6 catei de usturoi
  • 1 morcov mai mare
  • 6 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa de nucsoara
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie, se maseaza bucatile de peste, se acopera si se lasa la frigider.

Conopida desfacuta buchetele, se spala cu apa rece, apoi fiecare se pune la fiert in vase diferite in apa cu sare.

In vasul cu conopida galbena, se adauga morcovul pentru culoare mai pronuntata, apoi se lasa la fiert 15-20 min.

Dupa ce se scurg, se pun in robot pe rand fiecare culoare, se adauga pentru fiecare piure cate 2 linguri smantana, 20 g unt, 2 catei de usturoi, 2 linguri parmezan ras, sare, piper, un praf de nucsoara, se proceseaza pana rezulta piureul, apoi se rastoarna in farfurii si se lasa deoparte.

La conopida mov se procedeaza la fel, iar la cea galbena se mixeaza cu morcovul impreuna.

Se pune pestele pe gratar, se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti cate 1-2 min; in acest timp se pune pe platou inelul de inox, in interior in mod egal cate 2-3 linguri de piure, la final se scoate cu atentie inelul si alaturi se pune somonul si felii de lamaie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise