autor:

tania

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2019

Ingrediente
700 g file de somon, Umplutura de legume:, o ceapa tocata marunt, 8 catei de usturoi, 200 g de spanac congelat sau proaspat, 4 linguri zeama de lamaie, 1 lingura otet de mere, 2 linguri sos de soia, 150 g mozzarella razuita, 100 g parmezan razuit, 5-6 linguri pesmet, 20 g de unt, 1 lingurita cummin, sare, piper, 1 ou, , Crusta:, 100 g unt rece, 200 g faina, un praf de sare, 2 linguri de apa rece(daca e nevoie), 1 ou rece

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece, le vom amesteca impreuna, si vom obtine o compozitie sub forma unor firimituri. Vom adauga oul rece si incepem sa framantam, pana cand va rezulta un aluat ferm si putin elastic, daca este nevoie vom adauga 1-2 liguri de apa rce pentru a obtine un aluat elastic. Il vom acoperi cu o folie alimentara si-l vom da la frigider pentru o jumatate de ora. Acum vom curata ceapa si o vom toca marunt, iar usturoiul dupa ce a fost in prealabil curatat si spalat il vom zdrobi.Vom pune untul intr-o tigaie, il vom topi putin, apoi vom adauga ceapa, pe care o vom cali la foc mediu pana cand se inmoaie si devine sticloasa. Daca gatim cu spanac proaspat, il vom spala si il vom toca marunt, apoi il vom freca cu putina sare ca sa lase toata apa, il vom stoarce si il punem peste ceapa, adaugand si usturoiul zdrobit si amestecam continuu. Vom lasa la calit pana cand se va evapora toata apa din el.

Daca folosim spanacul congelat, il lasam sa se dezghete, apoi il punem peste ceapa si il lasam la calit tot pana cand se evapora toata apa din el. Dam focul mai tare, turnam zeama de lamaie, sosul de soia si otetul, condimentam si asezonam dupa gust si lasam sa fiarba 3-4 minute, cat sa se evapore tot lichidul. Adaugam trei linguri de pesmet si parmezanul razuit, omogenizam si mai lasam pe foc pana cand compozitia este cremoasa. Oprim focul si o lasam sa se raceasca. Incalzim cuptorul, apoi verificam bucata de somon sa nu aiba spini, trecand cu degetul peste bucata de somon si daca am gasit ii vom scoate cu o penseta tragand de ei in aceeasi directie in care sunt orientati.(E bine sa urmariti si pozele postate pe etapele de lucru, care sigur va vor fi de folos). Vom condimenta carnea de somon cu sare, cummin si piper macinat, apoi o vom aseza in mijlocul foii de aluat, care a fost intinsa pe masa de lucru si peste care am presarat 2-3 linguri de pesmet. Deasupra peste somon vom pune umplutura de spanac, pe care o vom intinde uniform pe toata suprafata lui, iar la sfarsit presaram mozzarella. Vom unge marginile foietajulul cu oul batut si vom imbraca fileul de somon in aluat, tragand peste el intai marginile mai mari. Vom unge cu ou fiecare imbinare, vom plia si marginile mai inguste si le vom unge tot cu ou. Vom pregati o tava cu diminsiunile potrivite, pe care o vom tapeta cu hartie de copt si vom pune bucata de somon, dar sa avem grija, imbinarea aluatului sa fie in jos, iar pe suprafata aluatului, cu ajutorul varfului unui cutit, vom cresta sub forma de romburi, din loc in loc, doar numai in aluat, fara a cresta si somonul, pentru a-ii da un aspect minunat. Vom unge toata suprafata cu ou batut si il vom pune in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute, pana cand aluatul va fi rumenit. Dupa ce l-am scos, il vom lasa sa se raceasca aproximativ 10-15 minute, apoi il putem felia. Se serveste alaturi de o salata de cruditati si nelipsita baqdunsye, care e pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini). A iesit foarte gustos si cu o aroma minunata de la condimentele folosite.

Va doresc : Pofta buna

Specific : Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor in crusta de aluat fraged" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

1. Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg,

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 700 g file de somon
  • Umplutura de legume:
  • o ceapa tocata marunt
  • 8 catei de usturoi
  • 200 g de spanac congelat sau proaspat
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura otet de mere
  • 2 linguri sos de soia
  • 150 g mozzarella razuita
  • 100 g parmezan razuit
  • 5-6 linguri pesmet
  • 20 g de unt
  • 1 lingurita cummin
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • Crusta:
  • 100 g unt rece
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri de apa rece(daca e nevoie)
  • 1 ou rece

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Ton pe grill Ton pe grill

Se face un bait, usturoiul se da pe razatoare, se adauga uleiul, sarea piperul dupa gust si zeama de la lamaie. Se ung bucățile de

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Mancaruri cu peste
Peste crocant