Crap la cuptor cu dulceata de ardei iuti

Se curata pestele, se portioneaza, se presara cu sare si se pune in tava.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Crap la cuptor cu dulceata de ardei iuti

Ingrediente

  • - 1 crap mare, cam 5 kg.
  • - 600 gr. ciupercute gata fierte
  • - 3 linguri dulceata de ardei iute
  • - 3 linguri bulion de gogosari
  • - 600 gr. suc de rosii
  • -1 lingura sare.

Mod de preparare

Se curata pestele, se portioneaza, se presara cu sare si se pune in tava, se adauga si ciupercutele clatite in apa rece.

Se face un amestec din suc de rosii, bulion de gogosari, dulceata de ardei iuti si se toarna peste peste. Se acopera tava cu capac sau folie de aluminiu si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa o ora.

Daca aveti timp, este bine sa se toarne compozitia de suc de rosii cu cel putin 6 ore inainte de a fi data tava la cuptor, asa se vor inmuia spinii mai bine, la bine s-au inmuiat cam 50%.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Nu am adaugat condimente deoarece dulceata de ardei iuti, sucul de rosii si bulionul de gogosari sunt pregatiti de mine si au suficiente condimente si gusturi aromate.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni