Crap la cuptor cu dulceata de ardei iuti

Se curata pestele, se portioneaza, se presara cu sare si se pune in tava.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Crap la cuptor cu dulceata de ardei iuti

Ingrediente

  • - 1 crap mare, cam 5 kg.
  • - 600 gr. ciupercute gata fierte
  • - 3 linguri dulceata de ardei iute
  • - 3 linguri bulion de gogosari
  • - 600 gr. suc de rosii
  • -1 lingura sare.

Mod de preparare

Se curata pestele, se portioneaza, se presara cu sare si se pune in tava, se adauga si ciupercutele clatite in apa rece.

Se face un amestec din suc de rosii, bulion de gogosari, dulceata de ardei iuti si se toarna peste peste. Se acopera tava cu capac sau folie de aluminiu si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa o ora.

Daca aveti timp, este bine sa se toarne compozitia de suc de rosii cu cel putin 6 ore inainte de a fi data tava la cuptor, asa se vor inmuia spinii mai bine, la bine s-au inmuiat cam 50%.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Nu am adaugat condimente deoarece dulceata de ardei iuti, sucul de rosii si bulionul de gogosari sunt pregatiti de mine si au suficiente condimente si gusturi aromate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta