Fursecuri cu unt

Reteta de fursecuri cu unt. Fursecuri cu unt reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu unt

Ingrediente

  • 230-250 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g unt gras (82% grasime)
  • 60 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • Decor
  • 50 g ciocolata amaruie
  • bombonele, fulgi de cocos, etc.

Mod de preparare

Cea mai simpla reteta de fursecuri cu unt. Sunt atat de bune incat nu te poti opri din mancat.

Untul moale (nu topit) se freaca foarte bine cu zaharul pudra, pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Apoi punem sarea, zaharul vanilat, si galbenusurile, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Apoi incorporati faina cu o spatula, Nu puneti toata cantitatea deodata pentru ca trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa, nu moale, nici foarte tare.

Aluatul obtinut trebuie sa poata fi pus in tava cu poche-ul. Daca aveti o compozitie moale, fursecurile nu-si vor pastra forma la copt. Iar daca este tare, va iesi foarte greu din poche.

Asadar, asezati hartie de copt intr-o tava si transferati aluatul obtinut intr-un sac a poche cu dui stea, sau ce forma va place. Formati fursecuri lungi de 4-5 cm sau floricele.

Coaceti fursecurile la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana cand vor deveni aurii la baza. In functie de cuptor, coacerea poate dura intre 20 si 25 de minute.

Dupa racire, decoratil-le cu ciocolata si bombonele sau fulgi de cocos.

Incercati si voi reteta de fursecuri cu unt, sunt grozave! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise