Fursecuri cu unt

Cea mai simpla reteta de fursecuri cu unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu unt

Ingrediente

  • 230-250 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g unt gras (82% grasime)
  • 60 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • Decor
  • 50 g ciocolata amaruie
  • bombonele, fulgi de cocos, etc.

Mod de preparare

Cea mai simpla reteta de fursecuri cu unt. Sunt atat de bune incat nu te poti opri din mancat.

Untul moale (nu topit) se freaca foarte bine cu zaharul pudra, pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Apoi punem sarea, zaharul vanilat, si galbenusurile, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Apoi incorporati faina cu o spatula, Nu puneti toata cantitatea deodata pentru ca trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa, nu moale, nici foarte tare.

Aluatul obtinut trebuie sa poata fi pus in tava cu poche-ul. Daca aveti o compozitie moale, fursecurile nu-si vor pastra forma la copt. Iar daca este tare, va iesi foarte greu din poche.

Asadar, asezati hartie de copt intr-o tava si transferati aluatul obtinut intr-un sac a poche cu dui stea, sau ce forma va place. Formati fursecuri lungi de 4-5 cm sau floricele.

Coaceti fursecurile la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana cand vor deveni aurii la baza. In functie de cuptor, coacerea poate dura intre 20 si 25 de minute.

Dupa racire, decoratil-le cu ciocolata si bombonele sau fulgi de cocos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta