Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2020

Ingrediente
Pentru frigărui:, 400 g carne de porc,, 6 felii de jambon crud uscat,, 6 ciuperci Champignon mari,, 1 ardei kapia,, șuncă țărănească, după gust,, 1 cârnat cabanos,, Sare, după gust,, 3 linguri ulei,, 2 lingurițe mix mirodenii (cimbru, oregano, cimbrișor, boia dulce, rozmarin și coriandru),, 16 bețe lungi pentru frigărui,, , Pentru garnitură:, 4 cartofi noi,, 2 linguri ulei,, 0,5 linguriță cimbru uscat,, 0,5 linguriță oregano uscat,, , Pentru decor:, 1 legătură ridichi roșii,, Câteva frunze de salată Terra Verde,, Usturoi verde, după gust,, Praz, după gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare



Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele.

Se trec frigăruile prin jet de apă, apoi se înșiră pe ele ingredientele de mai sus, alternându-le după plac. Se așază pe o tavă, se picură peste ele puțin ulei, mirodenii și sare după gust. Eu am folosit 2 lingurițe dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am pregătit singură într-un borcănel. Mi-l umplu de fiecare dată cu ce-mi place.

Se rumenesc frigăruile într-o tigaie grill, întorcându-le din când în când. O să vă ia ceva timp, pentru că nu încap multe odată, așa că transferați-le într-un vas acoperit pe măsură ce sunt gata, ca să nu se răcească până le terminați pe toate.



Între timp, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se amestecă într-un vas încăpător cu uleiul, sare și mirodeniile preferate. Se răsfiră pe o tavă pregătită cu foaie de copt și se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.



La final, se așază pe un platou, decorând cu legume proaspete.



Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 1 h 10 min

Porții: 4 ( se obțin 16 frigărui)

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/frigarui-cu-porc-si-legume.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu porc si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc cu legume

Se taie carnea de porc in bucatele mici. Ceapa se taie in doua bucati si se desfac foitele una cate

11 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de porc, piept de pui si legume

Frigarui de porc, piept de pui si legume

Marinada: taiem ceapa mai mare, adaugam ulei, boia, sare, piper, usturoi, cimbru si purin vin alb.

2 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ecaterina , 11 august 2020

    FOARTE BUNE,IMI PLACE SI MODUL DE PREZENTARE,BRAVO.

  • Fara foto

    Sonya , 11 august 2020

    Excelent de bune.

  • Fara foto

    Vali , 26 iunie 2020

    Super!

    • Fara foto

      Stefan , 31 mai 2020

      Sunt minunate, bravo.

    • Fara foto

      Nely , 17 mai 2020

      Bune, buneeee, aceste minunate frigarui, bravo.

    • Fara foto

      Cristian , 14 mai 2020

      Foarte frumos si apetisant acest minunat platou cu frigarui, dar ai uitat sa pui alaturi si un pahar cu vin.FELICITARI !

    • Fara foto

      Natasa , 14 mai 2020

      Wauuu, ce minunatie de frigarui, sunt foarte bune, abia astept sa fac aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru frigărui:
  • 400 g carne de porc,
  • 6 felii de jambon crud uscat,
  • 6 ciuperci Champignon mari,
  • 1 ardei kapia,
  • șuncă țărănească
  • după gust,
  • 1 cârnat cabanos,
  • Sare
  • după gust,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 lingurițe mix mirodenii (cimbru
  • oregano
  • cimbrișor
  • boia dulce
  • rozmarin și coriandru),
  • 16 bețe lungi pentru frigărui,
  • Pentru garnitură:
  • 4 cartofi noi,
  • 2 linguri ulei,
  • 0,5 linguriță cimbru uscat,
  • 0,5 linguriță oregano uscat,
  • Pentru decor:
  • 1 legătură ridichi roșii,
  • Câteva frunze de salată Terra Verde,
  • Usturoi verde
  • după gust,
  • Praz
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ecaterina

FOARTE BUNE,IMI PLACE SI MODUL DE PREZENTARE,BRAVO.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Risotto cu pui fript si dovlecel Risotto cu pui fript si dovlecel

Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit iar la zucchini zeama de la jumatate

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Fripturi
Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Snack de toamna