Salata cu piept de pui si muschiulet de porc

Se pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Salata cu piept de pui si muschiulet de porc

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  • 1 kg muschi pe porc
  • 20 de cartofi
  • 5 morcovi
  • 3 pastarnac
  • 6 castraveti acri
  • 6 gogonele
  • 8 buc gogosar murat
  • 6 oua bio
  • 1 l ulei
  • Zeama de la o lamaie
  • 2 linguri mustar
  • Sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare.

Se pun ouale la fiert in apa cu un praf de sare timp de 8 minute.

Se scot ouale in apa rece, apoi se decojesc ,se taie pe jumatate si se separa albusurile de galbenusuri. Maioneza se prepara din galbenusurile se mixate cu doua linguri de mustar, sare, piper si ulei turnat in fir subtire .Pe masura ce se incorporeaza uleiul in maioneza se adauga treptat si zeama de lamaie. Dupa ce s-a mixat bine maioneza se tine la rece.

Intre timp curatam si spalam cartofii, morcovul si pastarnacul .

Atunci cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga cartofii, morcovul si pastarnacul si se lasa la pe foc pana sunt gatite.

Se taie castravetii murati, gogosarul si gogonelele in bucatele de mici sau de marimea dorita.

Dupa ce au fiert legumele si carnea se scot si se lasa la scurs si racit apoi se toaca marunt. Se toaca si albusurile marunt.

Intr-un vas mai mare se amesteca bine carnea, legumele, muraturile, albusurile si maioneza, se potriveste apoi cu sare si piper dupa gust. Pastram cateva linguri de maioneza pentru ornat.

Se monteaza salata pe platoul de servire, se imbraca cu maioneza ramasa si se orneaza dupa preferinte.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni