Se pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare.
Se pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare.
Se pun ouale la fiert in apa cu un praf de sare timp de 8 minute.
Se scot ouale in apa rece, apoi se decojesc ,se taie pe jumatate si se separa albusurile de galbenusuri. Maioneza se prepara din galbenusurile se mixate cu doua linguri de mustar, sare, piper si ulei turnat in fir subtire .Pe masura ce se incorporeaza uleiul in maioneza se adauga treptat si zeama de lamaie. Dupa ce s-a mixat bine maioneza se tine la rece.
Intre timp curatam si spalam cartofii, morcovul si pastarnacul .
Atunci cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga cartofii, morcovul si pastarnacul si se lasa la pe foc pana sunt gatite.
Se taie castravetii murati, gogosarul si gogonelele in bucatele de mici sau de marimea dorita.
Dupa ce au fiert legumele si carnea se scot si se lasa la scurs si racit apoi se toaca marunt. Se toaca si albusurile marunt.
Intr-un vas mai mare se amesteca bine carnea, legumele, muraturile, albusurile si maioneza, se potriveste apoi cu sare si piper dupa gust. Pastram cateva linguri de maioneza pentru ornat.
Se monteaza salata pe platoul de servire, se imbraca cu maioneza ramasa si se orneaza dupa preferinte.
Pofta buna !
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii