Batoane austriece cu crema de branza si nuca caramelizata

Reteta de batoane austriece cu crema de branza si nuca caramelizata. Cum faci acasa batoane austriece cu crema de branza si nuca caramelizata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Batoane austriece cu crema de branza si nuca caramelizata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 grame unt
  • 200 grame faina
  • 180 grame zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 400 grame branza Philadelphia
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 200 grame bucati/fulgi de ciocolata cu lapte
  • Glazura:
  • 125 grame tableta de glazura ciocolata cu lapte
  • 100 grame tableta de glazura ciocolata neagra
  • 150 grame cereale de secara/porumb glazurati
  • 150 grame nuca
  • 6 linguri de zahar+ 2 linguri de apa

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un bol adaugam toate ingredientele pentru blat pe care le mixam cu mixerul.

Daca aluatul nu se leaga, incepeti sa il framantati cu mana pentru a-l lega. Este un aluat moale, sfaramicios si usor lipicios.

Se tapeteaza tava de 30x30 cm cu hartie de copt si se va intinde aluatul cu mana.

Se va coace la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade Celsius. Cand este gata, se va lasa la racit.

Crema:

In timpul ce se raceste blatul nostru, pregatim crema. Intr-un bol adaugam toate ingredientele cremei pe care le mixam la viteza medie pana se incorporeaza ingredientele.

Adaugam si fulgii de ciocolata in compozitie si cu ajutorul unei spatule de silicon amestecam de jos in sus.

Adaugam peste blat si intindem uniform. Vom reintroducem tava in cuptor pentru alte 15-20 minute, pana cand va capata o culoare aurie.

Prepararea Glazurii:

Tabletele de ciocolata se vor pune la topit la bain-marie.

In acest timp ne ocupam intr-o craticioara sa preparam caramelul cu 6 linguri de zahar si 2 linguri de apa. Aveti grija sa nu-l ardeti! Culoarea este precum a mierii, aurie. Cand caramelul este gata se adauga nuca curatata inainte si se amesteca pentru a se incorpora bine.

Pe un blat de lemn se va pensula cu putin ulei. Se adauga nucile caramelizate sa se raceasca un pic.

Cand ciocolata s-a topit se va adauga peste crema de branza.

Se adauga fulgii de ciocolata, cerealele si apoi nuca caramelizata pe care am tocat-o un pic in blender.

Se va adauga tava in frigider fix pentru o ora. Apoi se vor taia batoane ori cubulete, cum va este mai simplu. Este de preferabil sa nu le taiati prea mari, este dulce si foarte satioasa si este pacat sa serviti bucati mari, pe care nimeni nu le va putea termina.

!!! Atentie la timpul de refrigerare!! Nu trebuie lasata mai mult de o ora! Prajitura se scoate si se va taia imediat, astfel glazura de dedesubt se intareste si va fi foarte greu de taiat cand prajitura este racita complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise