Se separa ouale.
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.
Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie, esnta de portocale si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.
Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamaie sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma.
Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc foile in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute.
In bolul mixerului se amesteca crema de branza cu zaharul pudra cu aroma de citrice, coaja rasa de la o lamiae si o portocala si o lingurita suc de lamiae .
Dupa ce s-au racit foile se pune prima foaie pe platoul de servire, se siropeaza usor cu suc de portocala se unge cu crema, se pun bucati de fructe si se repeta cu celelalte foi apoi se imbraca tot tortul in crema de branza.
Se rade putina ciocolata deasupra si se orneaza cu felii de portocala.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii