Tocanita de vitel

Reteta de tocaniota de vitel. Cum se face acasa reteta de tocanoita de vitel.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de vitel

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 3-4 cartofi
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 2 linguri de bulion de rosii
  • sare si pier dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Incingem uleiul intr-o cratita si rumenim carnea taiata bucatele. Eu am taiat carne in bucati nu foarte mari, astfel timpul de gatit este mai mic. Adaugam cepele tocate grosier, morcovul taiat rondele groase si mai calim 5-6 minute. Condimentam cu cele doua tipuri de boia, bulionul de rosii, cimbrul, saram si piperam dupa gust. Mai lasam cateva minute la gatit. Adaugam apa fierbinte cat sa acopere bine carnea, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic.

Probam carnea si, daca este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi si usturoiul trecut prin presa sau tocat fin.

Continuam fierberea pana cand sunt moi si cartofii. Daca lichidul scade foarte mult, mai adaugati putina apa fiarta.

Stingem focul si presaram patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.

Tort cu ciocolata si caise
Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura