Cheesecake cu fructe de padure

Reteta de cheesecake cu fructe de padure. Cum faci acasa reteta de cheesecake cu fructe de padure.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu fructe de padure

Ingrediente

  • Blat (24 cm)
  • 400 g biscuiti simpli
  • 200 g unt
  • 4-5 linguri de lapte
  • Mousse de fructe de padure
  • 400 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g zahar
  • 300 g fructe de padure
  • 10 g gelatina
  • vanilie
  • Jeleu de fructe de padure
  • 150 g fructe de padure
  • 150 ml apa
  • 70 g zahar
  • 7 g gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

Pentru baza, maruntiti bicuitii intr-un robot si amestecati-i cu laptele si untul topit. Noua ne place baza inalta, dar daca nu o doriti asa, puteti injumatati cantitatile. Puneti amestecul intr-o forma cu pereti detasabili de 24 de cm si nivelati bine. Bagati forma la frigider.

Intre timp preparam mousse-ul de fructe de padure. Intai de toate punem gelatina la hidratat in apa (100 ml). Fructele de padure impreuna cu zaharul si vanilia se pun pe foc si se fierb 3-4 minute. Dupa ce se mai racoreste putin, adaugam gelatina topita la baie de abur sau microunde. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam mascarponele cu smantana pentru frisca. Incorporam apoi compozitia de fructe de padure, amestecand delicat.

Scoateti forma de la frigider, turnati mousse-ul si dati din nou la rece pana se incheaga bine.

Acum puteti prepara si jeleul. Puneti pe foc, intr-o craticioara fructele de padure, apa, zaharul, vanilia si fierbeti 5 minute. Intre timp hidratati gelatina in 70 ml apa, apoi topiti-o la microunde sau baie de abur. Luati de pe foc si pasati fructele de padure cu un mixer vertical. Cand compozitia de fructe de padure s-a mai racorit, amestecati-o cu gelatina si lasati la racit la temperatura camerei.

Scoateti forma din frigider si turnati jeleul deasupra.

Lasati cheesecakul la rece cateva ore, decorati-l dupa imaginatie si apoi il puteti manca. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul