Reteta de cheesecake cu fructe de padure. Cum faci acasa reteta de cheesecake cu fructe de padure.
Pentru baza, maruntiti bicuitii intr-un robot si amestecati-i cu laptele si untul topit. Noua ne place baza inalta, dar daca nu o doriti asa, puteti injumatati cantitatile. Puneti amestecul intr-o forma cu pereti detasabili de 24 de cm si nivelati bine. Bagati forma la frigider.
Intre timp preparam mousse-ul de fructe de padure. Intai de toate punem gelatina la hidratat in apa (100 ml). Fructele de padure impreuna cu zaharul si vanilia se pun pe foc si se fierb 3-4 minute. Dupa ce se mai racoreste putin, adaugam gelatina topita la baie de abur sau microunde. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol mixam mascarponele cu smantana pentru frisca. Incorporam apoi compozitia de fructe de padure, amestecand delicat.
Scoateti forma de la frigider, turnati mousse-ul si dati din nou la rece pana se incheaga bine.
Acum puteti prepara si jeleul. Puneti pe foc, intr-o craticioara fructele de padure, apa, zaharul, vanilia si fierbeti 5 minute. Intre timp hidratati gelatina in 70 ml apa, apoi topiti-o la microunde sau baie de abur. Luati de pe foc si pasati fructele de padure cu un mixer vertical. Cand compozitia de fructe de padure s-a mai racorit, amestecati-o cu gelatina si lasati la racit la temperatura camerei.
Scoateti forma din frigider si turnati jeleul deasupra.
Lasati cheesecakul la rece cateva ore, decorati-l dupa imaginatie si apoi il puteti manca. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii