Cheesecake cu fructe de padure

Reteta de cheesecake cu fructe de padure. Cum faci acasa reteta de cheesecake cu fructe de padure.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu fructe de padure

Ingrediente

  • Blat (24 cm)
  • 400 g biscuiti simpli
  • 200 g unt
  • 4-5 linguri de lapte
  • Mousse de fructe de padure
  • 400 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g zahar
  • 300 g fructe de padure
  • 10 g gelatina
  • vanilie
  • Jeleu de fructe de padure
  • 150 g fructe de padure
  • 150 ml apa
  • 70 g zahar
  • 7 g gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

Pentru baza, maruntiti bicuitii intr-un robot si amestecati-i cu laptele si untul topit. Noua ne place baza inalta, dar daca nu o doriti asa, puteti injumatati cantitatile. Puneti amestecul intr-o forma cu pereti detasabili de 24 de cm si nivelati bine. Bagati forma la frigider.

Intre timp preparam mousse-ul de fructe de padure. Intai de toate punem gelatina la hidratat in apa (100 ml). Fructele de padure impreuna cu zaharul si vanilia se pun pe foc si se fierb 3-4 minute. Dupa ce se mai racoreste putin, adaugam gelatina topita la baie de abur sau microunde. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam mascarponele cu smantana pentru frisca. Incorporam apoi compozitia de fructe de padure, amestecand delicat.

Scoateti forma de la frigider, turnati mousse-ul si dati din nou la rece pana se incheaga bine.

Acum puteti prepara si jeleul. Puneti pe foc, intr-o craticioara fructele de padure, apa, zaharul, vanilia si fierbeti 5 minute. Intre timp hidratati gelatina in 70 ml apa, apoi topiti-o la microunde sau baie de abur. Luati de pe foc si pasati fructele de padure cu un mixer vertical. Cand compozitia de fructe de padure s-a mai racorit, amestecati-o cu gelatina si lasati la racit la temperatura camerei.

Scoateti forma din frigider si turnati jeleul deasupra.

Lasati cheesecakul la rece cateva ore, decorati-l dupa imaginatie si apoi il puteti manca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise