Reteta de cheesecake cu fructe de padure. Cum faci acasa reteta de cheesecake cu fructe de padure.
Pentru baza, maruntiti bicuitii intr-un robot si amestecati-i cu laptele si untul topit. Noua ne place baza inalta, dar daca nu o doriti asa, puteti injumatati cantitatile. Puneti amestecul intr-o forma cu pereti detasabili de 24 de cm si nivelati bine. Bagati forma la frigider.
Intre timp preparam mousse-ul de fructe de padure. Intai de toate punem gelatina la hidratat in apa (100 ml). Fructele de padure impreuna cu zaharul si vanilia se pun pe foc si se fierb 3-4 minute. Dupa ce se mai racoreste putin, adaugam gelatina topita la baie de abur sau microunde. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol mixam mascarponele cu smantana pentru frisca. Incorporam apoi compozitia de fructe de padure, amestecand delicat.
Scoateti forma de la frigider, turnati mousse-ul si dati din nou la rece pana se incheaga bine.
Acum puteti prepara si jeleul. Puneti pe foc, intr-o craticioara fructele de padure, apa, zaharul, vanilia si fierbeti 5 minute. Intre timp hidratati gelatina in 70 ml apa, apoi topiti-o la microunde sau baie de abur. Luati de pe foc si pasati fructele de padure cu un mixer vertical. Cand compozitia de fructe de padure s-a mai racorit, amestecati-o cu gelatina si lasati la racit la temperatura camerei.
Scoateti forma din frigider si turnati jeleul deasupra.
Lasati cheesecakul la rece cateva ore, decorati-l dupa imaginatie si apoi il puteti manca. Pofta buna!
Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseCum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.
Cum se congeleaza spanacul
Comentarii
Adaugă comentariu