Bulete din bureti (opintici)

Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bulete din bureti (opintici)

Ingrediente

  • -1 kg.bureti(opintici) gata fierti;
  • -4 cepe mari;
  • -1 capatana de usturoi;
  • -200 gr.faina de grau;
  • -1 lingurita oregano;
  • -1 varf de cutit de piper macinat;
  • -1 varf de cutit de tarhon;
  • -1 varf de cutit de rozmarin;
  • -1 lingurita cu varf cu sare;
  • -200 gr.pesmet;
  • -500 ml.ulei.

Mod de preparare

Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti. Se adauga sare, tarhon, oregano, piper macinat, rozmarin, faina de grau si se omogenizeaza compozitia.

Se pune uleiul intr-un ceaun la fiert si se fac mici bilute din compozitie care se dau prin pesmet si se pun la prajit in ceaun atunci cand uleiul fierbe, doar asa buletele vor iesi rotunde si frumoase. Se lasa sa se prajeasca pret de cateva minute, dupa care se intorc cu o paleta. Se lasa la prajit pana se rumenesc frumos, dupa care se scot cu ajutorul unei palete.

Se servesc alaturi de ketchup picant sau dulce, dupa preferinte si gust.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni