Cozonac

Mai intai pregatim maiaua.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac

Ingrediente

  • 1 plic drojdie uscata,
  • 500 g zahăr,
  • 500 ml lapte,
  • 1kg de făină,
  • 3 gălbenușuri,
  • cacao 1 plic,
  • rahat 400 gr,
  • nuca măcinată,
  • 1 praf de sare,
  • 150 gr de unt

Mod de preparare

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de lapte. Amestecam și lăsăm la dospit.

După ce a crescut maiaua pregătim aluatul. Într-un bol mai mare punem făina, maiaua, gălbenușurile și începem sa frământăm, adaugând treptat laptele, untul și spre sfârșit praful de sare. După ce am frământat bine, lăsăm iar aluatul la dospit.

După ce a crescut, împărțim în 4 părți egale și le umplem cu rahat, cacao și nuca, apoi împletim și punem în tăvi. Lăsăm iar la dospit.

După ce au crescut frumos, ungem cu gălbenuș și băgăm la cuptor pentru o oră!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura