Reteta de pasca fara aluat fina si cremoasa. Usor de preparat, aromata si foarte gustoasa

Prepara o pasca fara aluat fina si cremoasa, ideala pentru masa de Paste si nu numai! Reteta simpla, usor de facut, cu branza cremoasa, aroma delicata de vanilie si lamaie. Un desert delicios si irezistibil!

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Reteta de pasca fara aluat fina si cremoasa. Usor de preparat, aromata si foarte gustoasa

Ingrediente

  • 500 g branza dulce de vaci bine scursa
  • 200 g smantana (cu min. 20% grasime)
  • 4 oua mari
  • 150 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 40 g faina (sau amidon de porumb pentru o textura mai fina)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Un praf de sare
  • 50 g stafide (optional, hidratate in rom sau apa calduta)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 160°C si tapeteaza o tava rotunda (diametru 20-22 cm) cu hartie de copt.

Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase.

Adauga branza de vaci, smantana, untul topit, vanilia si coaja de lamaie. Amesteca bine cu un blender vertical pentru o compozitie fina.

Incorporeaza faina (sau amidonul) cernut, amestecand usor cu o spatula. Daca folosesti stafide, acum e momentul sa le adaugi.

Toarna compozitia in tava si niveleaza suprafata.

Coace la 160°C timp de 40-45 de minute, pana cand este usor ferma la atingere.

Las-o sa se raceasca in cuptorul intredeschis, apoi da-o la frigider pentru cel putin 2-3 ore inainte de servire.

Incearca si reteta de pasca traditionala cu branza dulce, pasca poloneza cu ciocolata sau pasca fara aluat cu stafide. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise