Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata cu aluatul moale si aromat, te va duce cu gandul la cele mai dulci amintiri din copilarie. Fie că o servesti la micul dejun, la pranz sau ca desert, pasca traditionala va fi întotdeauna o alegere perfecta pentru a sarbatori tradiaia si gustul autentic romanesc.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca traditionala cu branza dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat (cantitatile sunt pentru doua pascute):
  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 30 gr drojdie
  • Lapte
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaca
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 2 linguri griş de grau
  • O lingura amidon alimentar
  • O lingura smantana dulce
  • Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte.

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa dospeasca.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare, se adauga vanilia. Untul se topeste.

Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar, drojdia dospita.

Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit. Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.

Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.

Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.

Pentru pasca vom folosi o forma rotunda. Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat. Apoi punem umplutura de branza.

Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra. Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”, cealalta am vrut-o mai „bogata”.

Cu ajutorul unei pensule, ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Introducem forma in cuptorul incalzit, aproximativ 35 de minute.

O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.

Puteti incerca si pasca fara aluat sau pasca cu branza sarata, una mai gustoasa ca alta. Dar nici pasca cu branza si ciocolata merita preparata macar o data. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise