Reteta de mini tarte cu crema de vanilie si fructe. Cum faci acasa reteta de mini tarte cu crema de vanilie si fructe.
Intai pregatim crema pentru a avea timp sa se raceasca. Puneti intai laptele la incalzit. Mixati galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana cand obtineti o compozitie deschisa la culoare (adaugati o lingura, doua de lapte).
Adaugati apoi amidonul, turnati peste laptele de pe foc si fierbeti, amestecand continuu. Cand a dat doua trei clocote, adaugati vanilia ( esenta sau zahar vanilat).
Transferati crema intr-un bol, asezati o folie alimentara pe suprafata cremei si lasti la racit.
Cojile de mini tarte se prepara extrem de simplu. Avand in compozitie ulei si nu unt, sunt usor crocante, exact pe gustul nostru. Amestecati cu un tel sau o furculita ouale cu sarea, zaharul,adaugati apoi uleiul si, la final incorporati praful de copt si faina. Framantati un aluat care nu se lipeste de maini. Formati apoi bilute a cate 15 g una si coaceti in forma speciala pentru mini tarte.
Umpleti mini tartele cu crema de vanilie si decorati-le cu fructe acrisoare. Pensulati fructele cu tort gelee pentru a evita oxidarea fructelor si pentru un aspect frumos.
Eu am ales afine, kiwi galben si zmeura, dar puteti face orice alegere pe gustul vostru. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii