Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Daca doriti un desert cu care sa impresionati musafirii, incercati-l.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Ingrediente

  • Blaturi umede (20-22 cm )
  • 250 g faina
  • putina sare
  • 80 g cacao
  • 400 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu
  • 2 oua mari
  • 125 ml ulei
  • 125 ml cafea tare
  • 250 ml iaurt simplu
  • Sos de fructe de padure
  • 150 g fructe de padure
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurra rasa de amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema de ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema pentru imbracat tortul
  • 70 ml smantana pentru frisca
  • 70 g mascarpone
  • 20 g lapte condensat
  • vanilie
  • Decor
  • 50 g ciocolata alba
  • 3-4 linguri smantana pentru frisca
  • colorant
  • Fructe la alegere
  • tort gelee

Mod de preparare

Daca doriti un desert cu care sa impresionati musafirii, incercati-l. Crema pufoasa de ciocolata alba se combina perfect cu fructele de padure.

Blaturile se prepara astfel. Amestecati ingredientele uscate intr-un bol cu un tel. Intr-un alt vas amestecati-le pe cele umede si apoi incorporati-le la cele uscate.

Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Impartiti compozitia in doua tavi de 20 sau 22 cm (depinde de cat de groase le vreti, pentru ca le vom taia pe jumatate). Coaceti blaturile 20-30 de minute (depinde de cuptor), pana cand scobitoarea iese curata, Nu lasati mai mult pentru ca se vor usca prea tare.

Sosul de fructe de padure se prepara extrem de simplu. Puneti toate ingredientele intr-un vas pe foc si lasati sa dea doua, trei clocote. Lasati la racit.

Crema de ciocolata alba se prepara astfel. Topiti ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml de smantana pentru frisca ( din cantitatea data) la baie de abur sau microunde. Amestecati bine pana se omogenizeaza si lasati la racit. Mixati smantana pentru frisca si adaugati din ciocolata racita. Nu mixati mult, sa nu se taie crema.

Pentru crema de imbracat tortul, mixati ingredientele date pana obtineti o compozitie consistenta.

Acum e momentrul sa asamblati tortul. Pe primul blat intindeti din crema de ciocolata iar deasupra distribuiti din sosul de fructe de padure. Asezati al doilea blat, intindeti un strat de crema, apoi sos de fructe de padure. Continuati asa si cu al trilea blat si, la final acoperiti cu ultimul blat.

Lasati tortul la rece 1-2 ore, apoi imbracati-l uniform cu crema pentru decor. Puteti opta sa-l acoperiti in totalitate sau, asa cum am facut eu, sa-l lasati semi naked.

Mai lasati-l la rece macar jumatate de ora. Pentru drip-ul de ciocolata cu care am decorat tortul, am topit ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca si am adaugat colorant mov ( una dintre culorile preferate ale sarbatoritei <3 ).

Am decorat cu fructe proaspete si carlionti de ciocolata alba.

Fructele le-am pensulat cu tort gelee (gelatina) pentru a pastra prospetimea fructelor si a avea un aspect frumos.

Daca va organizati frumos, veti putea prepara tortul foarte usor, trebuie doar sa aveti rabdare si neaparat sa puneti mult suflet. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta