Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Daca doriti un desert cu care sa impresionati musafirii, incercati-l.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Ingrediente

  • Blaturi umede (20-22 cm )
  • 250 g faina
  • putina sare
  • 80 g cacao
  • 400 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu
  • 2 oua mari
  • 125 ml ulei
  • 125 ml cafea tare
  • 250 ml iaurt simplu
  • Sos de fructe de padure
  • 150 g fructe de padure
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurra rasa de amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema de ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema pentru imbracat tortul
  • 70 ml smantana pentru frisca
  • 70 g mascarpone
  • 20 g lapte condensat
  • vanilie
  • Decor
  • 50 g ciocolata alba
  • 3-4 linguri smantana pentru frisca
  • colorant
  • Fructe la alegere
  • tort gelee

Mod de preparare

Daca doriti un desert cu care sa impresionati musafirii, incercati-l. Crema pufoasa de ciocolata alba se combina perfect cu fructele de padure.

Blaturile se prepara astfel. Amestecati ingredientele uscate intr-un bol cu un tel. Intr-un alt vas amestecati-le pe cele umede si apoi incorporati-le la cele uscate.

Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Impartiti compozitia in doua tavi de 20 sau 22 cm (depinde de cat de groase le vreti, pentru ca le vom taia pe jumatate). Coaceti blaturile 20-30 de minute (depinde de cuptor), pana cand scobitoarea iese curata, Nu lasati mai mult pentru ca se vor usca prea tare.

Sosul de fructe de padure se prepara extrem de simplu. Puneti toate ingredientele intr-un vas pe foc si lasati sa dea doua, trei clocote. Lasati la racit.

Crema de ciocolata alba se prepara astfel. Topiti ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml de smantana pentru frisca ( din cantitatea data) la baie de abur sau microunde. Amestecati bine pana se omogenizeaza si lasati la racit. Mixati smantana pentru frisca si adaugati din ciocolata racita. Nu mixati mult, sa nu se taie crema.

Pentru crema de imbracat tortul, mixati ingredientele date pana obtineti o compozitie consistenta.

Acum e momentrul sa asamblati tortul. Pe primul blat intindeti din crema de ciocolata iar deasupra distribuiti din sosul de fructe de padure. Asezati al doilea blat, intindeti un strat de crema, apoi sos de fructe de padure. Continuati asa si cu al trilea blat si, la final acoperiti cu ultimul blat.

Lasati tortul la rece 1-2 ore, apoi imbracati-l uniform cu crema pentru decor. Puteti opta sa-l acoperiti in totalitate sau, asa cum am facut eu, sa-l lasati semi naked.

Mai lasati-l la rece macar jumatate de ora. Pentru drip-ul de ciocolata cu care am decorat tortul, am topit ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca si am adaugat colorant mov ( una dintre culorile preferate ale sarbatoritei <3 ).

Am decorat cu fructe proaspete si carlionti de ciocolata alba.

Fructele le-am pensulat cu tort gelee (gelatina) pentru a pastra prospetimea fructelor si a avea un aspect frumos.

Daca va organizati frumos, veti putea prepara tortul foarte usor, trebuie doar sa aveti rabdare si neaparat sa puneti mult suflet. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu br&acirc;nză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise