autor:

PanaCris

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2020

Ingrediente
Pentru carnea tocată:, Carne tocată, amestec cca. 1000 g,, Ou de rață 1 bucată, ( ou de găină 2 bucăți!),, Sare de mare 1 lingură,, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,, Boia de ardei dulce 1 lingură,, Praf de usturoi 1 lingură,, Făină alba 2 linguri,, Pesmet auriu 3 linguri,, Ceapă verde sau chives cca. 3 linguri., Pentru umplutura de cartofi:, Cartofi albi 4 bucăți medii,, Bacon cubulețe cca. 50 g,, Cașcaval ras cca. 100 g., Pentru topping:, Brânză cremoasă cca. 100 g,, Pâine neagră cca. 200 g,, Unt cca. 100 g,, Sos de soia 2 linguri,, Roșii cherry,, Mix de salată,, Ardei kapia.

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Anul acesta, în loc de drob am ales acest aperitiv satios.

Acest mușuroi de cârtiță, sigur nu va supăra niciun grădinar, din contra, îl va bine dispune! ;) E preparat din carne tocata și o umplutură sățioasă in cartofi, bacon și cașcaval. „Pământul“ e realizat din pâine neagră, rumenită în puțin unt și asezonată cu sos de soia, iar pajiștea, proaspătă din salată și legume. Un asemenea mușuroi e oricând bine venit la masa grădinarilor! ;) Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.

Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se curăță, se zdrobesc într-un vas mai mare, apoi se adaugă cubulețele de bacon și cașcavalul ras, amestecându-se energic până ce se înglobează toate ingredientele și obține o masă omogenă.

Un vas rotund se tapetează cu folie alimentară sau de aluminiu, apoi se așează un strat generos din amestecul de carne tocată, presându-se și pe pereți.

Apoi se adaugă amestecul de cartofi, se presează bine, apoi se adaugă un nou strat de carne tocată.

Se răstoarnă mușuroiul obținut pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se scoate folia ușor, pentru a nu se deforma forma, se înțeapă ușor cu o scobitoare în câteva locuri, pentru a se putea elibera aerul cald, fără să strice mușuroiul, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins, la 180 grade, cca. 80 de minute.

După ce s-a copt se lasă la răcorit, apoi se unge cu cremă de brânză.

Îîntre timp se prepare și pământul comestibil. Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă pâinea fărâmițată și sosul de soia, se lasă la prăjit, amestecându-se continuu cca. 5-6 minute până devine crocantă.

Pământul din pâine, se lasă la răcorit, apoi se presară peste mușuroiul din carne, acoperindu-se în întregime.

Mușuroiul se ornează cu roșii, ardei, morcovi, mix de salată, sau ce fel de legume aveți prin frigider.

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Parjolute marinate

Parjolute marinate

Mod de preparare a parjolutelor: Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina

18 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de Iepure la Cuptor

Friptura de Iepure la Cuptor

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Scoatem bucatile de carne de iepure din marinata si le stergem bine. Pasul

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru carnea tocată:
  • Carne tocată
  • amestec cca. 1000 g,
  • Ou de rață 1 bucată
  • ( ou de găină 2 bucăți!),
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Praf de usturoi 1 lingură,
  • Făină alba 2 linguri,
  • Pesmet auriu 3 linguri,
  • Ceapă verde sau chives cca. 3 linguri.
  • Pentru umplutura de cartofi:
  • Cartofi albi 4 bucăți medii,
  • Bacon cubulețe cca. 50 g,
  • Cașcaval ras cca. 100 g.
  • Pentru topping:
  • Brânză cremoasă cca. 100 g,
  • Pâine neagră cca. 200 g,
  • Unt cca. 100 g,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Roșii cherry,
  • Mix de salată,
  • Ardei kapia.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de iepure