Anul acesta, in loc de drob am ales acest aperitiv satios.
Anul acesta, în loc de drob am ales acest aperitiv satios.
Acest mușuroi de cârtiță, sigur nu va supăra niciun grădinar, din contra, îl va bine dispune! ;) E preparat din carne tocata și o umplutură sățioasă in cartofi, bacon și cașcaval. „Pământul“ e realizat din pâine neagră, rumenită în puțin unt și asezonată cu sos de soia, iar pajiștea, proaspătă din salată și legume. Un asemenea mușuroi e oricând bine venit la masa grădinarilor! ;) Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.
Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se curăță, se zdrobesc într-un vas mai mare, apoi se adaugă cubulețele de bacon și cașcavalul ras, amestecându-se energic până ce se înglobează toate ingredientele și obține o masă omogenă.
Un vas rotund se tapetează cu folie alimentară sau de aluminiu, apoi se așează un strat generos din amestecul de carne tocată, presându-se și pe pereți.
Apoi se adaugă amestecul de cartofi, se presează bine, apoi se adaugă un nou strat de carne tocată.
Se răstoarnă mușuroiul obținut pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se scoate folia ușor, pentru a nu se deforma forma, se înțeapă ușor cu o scobitoare în câteva locuri, pentru a se putea elibera aerul cald, fără să strice mușuroiul, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins, la 180 grade, cca. 80 de minute.
După ce s-a copt se lasă la răcorit, apoi se unge cu cremă de brânză.
Îîntre timp se prepare și pământul comestibil. Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă pâinea fărâmițată și sosul de soia, se lasă la prăjit, amestecându-se continuu cca. 5-6 minute până devine crocantă.
Pământul din pâine, se lasă la răcorit, apoi se presară peste mușuroiul din carne, acoperindu-se în întregime.
Mușuroiul se ornează cu roșii, ardei, morcovi, mix de salată, sau ce fel de legume aveți prin frigider.
Spor și poftă bună!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii