Ingrediente
Pentru carnea tocată:, Carne tocată, amestec cca. 1000 g,, Ou de rață 1 bucată, ( ou de găină 2 bucăți!),, Sare de mare 1 lingură,, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,, Boia de ardei dulce 1 lingură,, Praf de usturoi 1 lingură,, Făină alba 2 linguri,, Pesmet auriu 3 linguri,, Ceapă verde sau chives cca. 3 linguri., Pentru umplutura de cartofi:, Cartofi albi 4 bucăți medii,, Bacon cubulețe cca. 50 g,, Cașcaval ras cca. 100 g., Pentru topping:, Brânză cremoasă cca. 100 g,, Pâine neagră cca. 200 g,, Unt cca. 100 g,, Sos de soia 2 linguri,, Roșii cherry,, Mix de salată,, Ardei kapia.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Acest mușuroi de cârtiță, sigur nu va supăra niciun grădinar, din contra, îl va bine dispune! ;) E preparat din carne tocata și o umplutură sățioasă in cartofi, bacon și cașcaval. „Pământul“ e realizat din pâine neagră, rumenită în puțin unt și asezonată cu sos de soia, iar pajiștea, proaspătă din salată și legume. Un asemenea mușuroi e oricând bine venit la masa grădinarilor! ;) Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.
Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se curăță, se zdrobesc într-un vas mai mare, apoi se adaugă cubulețele de bacon și cașcavalul ras, amestecându-se energic până ce se înglobează toate ingredientele și obține o masă omogenă.
Un vas rotund se tapetează cu folie alimentară sau de aluminiu, apoi se așează un strat generos din amestecul de carne tocată, presându-se și pe pereți.
Apoi se adaugă amestecul de cartofi, se presează bine, apoi se adaugă un nou strat de carne tocată.
Se răstoarnă mușuroiul obținut pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se scoate folia ușor, pentru a nu se deforma forma, se înțeapă ușor cu o scobitoare în câteva locuri, pentru a se putea elibera aerul cald, fără să strice mușuroiul, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins, la 180 grade, cca. 80 de minute.
După ce s-a copt se lasă la răcorit, apoi se unge cu cremă de brânză.
Îîntre timp se prepare și pământul comestibil. Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă pâinea fărâmițată și sosul de soia, se lasă la prăjit, amestecându-se continuu cca. 5-6 minute până devine crocantă.
Pământul din pâine, se lasă la răcorit, apoi se presară peste mușuroiul din carne, acoperindu-se în întregime.
Mușuroiul se ornează cu roșii, ardei, morcovi, mix de salată, sau ce fel de legume aveți prin frigider.
Spor și poftă bună!