Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

Ingrediente

  • 7 ciocanele de pui
  • 600 gr ciuperci Champignon brune
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 ml vin Marsala
  • 1.5 lingurita sare
  • 0.5 lingurita piper
  • Varf de cutit piper Cayenne
  • 0.5 lingurita boia dulce
  • 3 crengute de patrunjel proaspat
  • 3 crengute cimbru

Mod de preparare

Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa, deoarece astfel se vor rumeni mai frumos.

Intr-o cratita pentru sotat se pune la incins uleiul de masline.

Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se frig ca sa prinda crusta aurie.

Se curata si se taie ciupercile si usturoiul.

Dupa ce s-au rumenit pulpele de rata se adauga ciupercile, alaturi de usturoiul fin tocat, sare , piper proaspat macinat, boiaua dulce afumata, piperul Cayenne si cateva crengute de cimbru si se amesteca bine.

Se adauga vinul Marsala si se lasa la gatit pana se evapora alcoolul.

Se pune apoi capacul si se mai gateste la foc mic circa 35 de minute.

La final, inainte de servire, se presara patrunjel verde tocat marunt.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni