Ingrediente
7 ciocanele de pui, 600 gr ciuperci Champignon brune, 4 catei usturoi, 1 lingura unt, 3 linguri ulei de masline, 250 ml vin Marsala, 1.5 lingurita sare, 0.5 lingurita piper, Varf de cutit piper Cayenne, 0.5 lingurita boia dulce, 3 crengute de patrunjel proaspat, 3 crengute cimbru
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Intr-o cratita pentru sotat se pune la incins uleiul de masline.
Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se frig ca sa prinda crusta aurie.
Se curata si se taie ciupercile si usturoiul.
Dupa ce s-au rumenit pulpele de rata se adauga ciupercile, alaturi de usturoiul fin tocat, sare , piper proaspat macinat, boiaua dulce afumata, piperul Cayenne si cateva crengute de cimbru si se amesteca bine.
Se adauga vinul Marsala si se lasa la gatit pana se evapora alcoolul.
Se pune apoi capacul si se mai gateste la foc mic circa 35 de minute.
La final, inainte de servire, se presara patrunjel verde tocat marunt.