Gogosi pufoase

Reteta de gogosi pufoase. Cum faci acasa reteta de gogosi pufoase.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Gogosi pufoase

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie
  • 70 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 270 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina. Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar si putin lapte cald (din cantitatile date). Turnam amestecul in mijlocul fainii unde am facut o gropita si lasam 10 minute sa creasca.

Intre timp amestecam galbenusurile cu aromele si sarea iar in restul de lapte cald topim zaharul. Topim si untul.

Cand drojdia este gata, turnam restul ingredientelor si framantam pana cand framantam un aluat moale si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul de gogosi la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Apoi punem aluatul pe masa de lucru, intindem o foaie de aproximativ 0,5 mm si decupam gogosile. Le acoperim si le mai lasam la crescut vreo 20 de minute.

Incalzim uleiul si prajim gogosile la foc mic spre mediu. Nu lasam focul prea mic deoarece gogosile vor fi uleioase si nici mare, pentru ca se vor arde repede la suprafata si vor ramane crude in interior.

Le scoatem pe servetele absorbante si apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!

*Daca va place arma de lamaie puteti pune in aluat o lingurita de coaja rasa de lamaie.

*Se pot umple cu diverse creme sau decora cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise