Gogosi pufoase

Reteta de gogosi pufoase. Cum faci acasa reteta de gogosi pufoase.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Gogosi pufoase

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie
  • 70 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 270 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina. Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar si putin lapte cald (din cantitatile date). Turnam amestecul in mijlocul fainii unde am facut o gropita si lasam 10 minute sa creasca.

Intre timp amestecam galbenusurile cu aromele si sarea iar in restul de lapte cald topim zaharul. Topim si untul.

Cand drojdia este gata, turnam restul ingredientelor si framantam pana cand framantam un aluat moale si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul de gogosi la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Apoi punem aluatul pe masa de lucru, intindem o foaie de aproximativ 0,5 mm si decupam gogosile. Le acoperim si le mai lasam la crescut vreo 20 de minute.

Incalzim uleiul si prajim gogosile la foc mic spre mediu. Nu lasam focul prea mic deoarece gogosile vor fi uleioase si nici mare, pentru ca se vor arde repede la suprafata si vor ramane crude in interior.

Le scoatem pe servetele absorbante si apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!

*Daca va place arma de lamaie puteti pune in aluat o lingurita de coaja rasa de lamaie.

*Se pot umple cu diverse creme sau decora cu ciocolata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura