Reteta de gogosi pufoase. Cum faci acasa reteta de gogosi pufoase.
Intr-un bol cernem faina. Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar si putin lapte cald (din cantitatile date). Turnam amestecul in mijlocul fainii unde am facut o gropita si lasam 10 minute sa creasca.
Intre timp amestecam galbenusurile cu aromele si sarea iar in restul de lapte cald topim zaharul. Topim si untul.
Cand drojdia este gata, turnam restul ingredientelor si framantam pana cand framantam un aluat moale si nelipicios.
Acoperim bolul si lasam aluatul de gogosi la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Apoi punem aluatul pe masa de lucru, intindem o foaie de aproximativ 0,5 mm si decupam gogosile. Le acoperim si le mai lasam la crescut vreo 20 de minute.
Incalzim uleiul si prajim gogosile la foc mic spre mediu. Nu lasam focul prea mic deoarece gogosile vor fi uleioase si nici mare, pentru ca se vor arde repede la suprafata si vor ramane crude in interior.
Le scoatem pe servetele absorbante si apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!
*Daca va place arma de lamaie puteti pune in aluat o lingurita de coaja rasa de lamaie.
*Se pot umple cu diverse creme sau decora cu ciocolata.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii