Reteta de gogosi pufoase. Cum faci acasa reteta de gogosi pufoase.
Intr-un bol cernem faina. Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar si putin lapte cald (din cantitatile date). Turnam amestecul in mijlocul fainii unde am facut o gropita si lasam 10 minute sa creasca.
Intre timp amestecam galbenusurile cu aromele si sarea iar in restul de lapte cald topim zaharul. Topim si untul.
Cand drojdia este gata, turnam restul ingredientelor si framantam pana cand framantam un aluat moale si nelipicios.
Acoperim bolul si lasam aluatul de gogosi la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Apoi punem aluatul pe masa de lucru, intindem o foaie de aproximativ 0,5 mm si decupam gogosile. Le acoperim si le mai lasam la crescut vreo 20 de minute.
Incalzim uleiul si prajim gogosile la foc mic spre mediu. Nu lasam focul prea mic deoarece gogosile vor fi uleioase si nici mare, pentru ca se vor arde repede la suprafata si vor ramane crude in interior.
Le scoatem pe servetele absorbante si apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!
*Daca va place arma de lamaie puteti pune in aluat o lingurita de coaja rasa de lamaie.
*Se pot umple cu diverse creme sau decora cu ciocolata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii