Cu 200g de zahar facem caramel si ungem cu asta o forma rotunda rezistenta la cuptor.
Fierbem laptele cu 4-5 bucati de coarja de lamaie si scortisoara. Dupa ce laptele a dat in fiert scoatem corjile si scortisoara.
Intr-un lighenas punem oule, galbenusurile, 300g de zahar, sucul de la lamaie, miezul de paine si laptele fiert.
Mixam totul cu blender pana iese ca o crema.
Punem crema in forma si introducem la cuptoru preincins la 180 grade in "baie maria" timp de o ora.
Cand e gata scoatem din cuptor si cu ajutorul unui platou rotund viram budinca sa cada cu sosul de caramel in sus. Inainte de a servi e bine sa lasati sa se raceasca pentru ca e mai "gustoasa".
Pofta buna, va dorim!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii