Ingrediente
500 ml de lapte, 4 oua, 4 galbenusuri, 500g zahar, 100g miez de paine, 1 lamaie si 1 betisor de scortisoara.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
21 voturi
Mod de preparare
Fierbem laptele cu 4-5 bucati de coarja de lamaie si scortisoara. Dupa ce laptele a dat in fiert scoatem corjile si scortisoara.
Intr-un lighenas punem oule, galbenusurile, 300g de zahar, sucul de la lamaie, miezul de paine si laptele fiert.
Mixam totul cu blender pana iese ca o crema.
Punem crema in forma si introducem la cuptoru preincins la 180 grade in "baie maria" timp de o ora.
Cand e gata scoatem din cuptor si cu ajutorul unui platou rotund viram budinca sa cada cu sosul de caramel in sus. Inainte de a servi e bine sa lasati sa se raceasca pentru ca e mai "gustoasa".
Pofta buna, va dorim!
Catalina (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013
merita incercata aceasta reteta!
mihai (Chef de cuisine) , 29 februarie 2012
Va doresc succes in prepararea retetei, spuneti-mi cum a iesit!
Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 28 februarie 2012
Este o idee f. buna de a folosi painea veche. Cred ca este si f. gustoasa avand in vedere ca e facuta cu zahar ars si lamaie. Ce pofta mi-ai facut!!!*****
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 februarie 2012
felicitari .................................s-a salvat si va fi servita prima data cind avem musafiri
Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2012
Aha, m-am minunat si eu cand am vazut 5L lapte, apoi am citit comentariile si m-am lamurit. Dar intra la reteta si modific-o, nu o lasa asa te rog ! E delicioasa si mie imi place ! pupici
mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2012
Imi cer scuze, e vorba de 0,5l de lapte!
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 februarie 2012
E bună tare, dar ce de lapte, aţi făcut pentru o armată!