autor:

mihai

» » , Budinci, Prajituri

Pudim de pao com limao(Budinca din paine cu lamaie)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 19 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 19 februarie 2012

Ingrediente
500 ml de lapte, 4 oua, 4 galbenusuri, 500g zahar, 100g miez de paine, 1 lamaie si 1 betisor de scortisoara.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Cu 200g de zahar facem caramel si ungem cu asta o forma rotunda rezistenta la cuptor.
Fierbem laptele cu 4-5 bucati de coarja de lamaie si scortisoara. Dupa ce laptele a dat in fiert scoatem corjile si scortisoara.
Intr-un lighenas punem oule, galbenusurile, 300g de zahar, sucul de la lamaie, miezul de paine si laptele fiert.
Mixam totul cu blender pana iese ca o crema.
Punem crema in forma si introducem la cuptoru preincins la 180 grade in "baie maria" timp de o ora.
Cand e gata scoatem din cuptor si cu ajutorul unui platou rotund viram budinca sa cada cu sosul de caramel in sus. Inainte de a servi e bine sa lasati sa se raceasca pentru ca e mai "gustoasa".
Pofta buna, va dorim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudim de pao com limao(Budinca din paine cu lamaie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen Se imparte aluatul in 5

22 voturi    3 comentarii
28h
Prajituri
Tarta exotica

Tarta exotica

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza

36 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adelina Damian-Fekete , 23 decembrie 2013

    La multi ani, dragilor!

  • Fara foto

    Bogdan Arnautu , 31 mai 2013

    deja mi se facu foame......

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    da, pofta buna !

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      merita incercata aceasta reteta!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 februarie 2012

      Va doresc succes in prepararea retetei, spuneti-mi cum a iesit!

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 28 februarie 2012

      Este o idee f. buna de a folosi painea veche. Cred ca este si f. gustoasa avand in vedere ca e facuta cu zahar ars si lamaie. Ce pofta mi-ai facut!!!*****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 februarie 2012

      felicitari .................................s-a salvat si va fi servita prima data cind avem musafiri

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2012

      Aha, m-am minunat si eu cand am vazut 5L lapte, apoi am citit comentariile si m-am lamurit. Dar intra la reteta si modific-o, nu o lasa asa te rog ! E delicioasa si mie imi place ! pupici

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2012

      Imi cer scuze, e vorba de 0,5l de lapte!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 februarie 2012

      E bună tare, dar ce de lapte, aţi făcut pentru o armată!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 500 ml de lapte
  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • 500g zahar
  • 100g miez de paine
  • 1 lamaie si 1 betisor de scortisoara.

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

da, pofta buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa