Portughezi sunt printre cei mai mari consumatori de cod, se zice cã existã 1001 de retete cu acest peste.
Cel mai mult ne place codul la cuptor cu smântânã, prefer sã gãtesc cu cod congelat pentru cã nu are multã sare, cel sec ia mult timp de pregãtire îl iau de sãrbãtori când am o mini vacantã si am timp de pigãlealã sau când e la promotie...de obicei e foarte scump.
Si sã ne întoarcem la pregãtire:
* Cartofi se taie în cuburi si se pãstreazã în apã.
Codul se pune în apã fiartã circa de 5 minute si se lasã sã se rãceascã.
*Prazul si usturoiul tocat se cãlesc în ulei de mãsline. Scurge codul, curãtã-l bine de piele si oase si adaugã la preparat si presarã cu jumãtate din pãtrunjelul tocat.
*Prãjeste cartofi, scurgei bine si amestecã-i cu preparatul de cod. Toarnã smântâna si condimenteazã, mai lasã 3 minute pe foc .
*Pune preparatul în forme individuale sau vas mare pentru cuptor, presarã restul de pãtrunjel, bechamelul si brânza rasã.
Dã la cuptor pentru 20 min la 200ºC ( ventilat)
Merge cu salatã verde.
Poftã mare!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii