autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu peste

Cod cu smântânã - Bacalhau com Natas

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 08 octombrie 2011

Ingrediente
1 kg de cartofi albi de preferintã, 1 ambalaj de cod congelat cca.400 gr, 2 fire de praz sau ceapã, 4 cãtei de usturoi, 100 ml ulei de mãsline, 1 legãturã de pãtrunjel, 200 ml smântânã pentru gãtit, 500ml bechamel, sare si piper, 150 gr. parmezan ras, mãsline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Portughezi sunt printre cei mai mari consumatori de cod, se zice cã existã 1001 de retete cu acest peste.
Cel mai mult ne place codul la cuptor cu smântânã, prefer sã gãtesc cu cod congelat pentru cã nu are multã sare, cel sec ia mult timp de pregãtire îl iau de sãrbãtori când am o mini vacantã si am timp de pigãlealã sau când e la promotie...de obicei e foarte scump.
Si sã ne întoarcem la pregãtire:

* Cartofi se taie în cuburi si se pãstreazã în apã.
Codul se pune în apã fiartã circa de 5 minute si se lasã sã se rãceascã.

*Prazul si usturoiul tocat se cãlesc în ulei de mãsline. Scurge codul, curãtã-l bine de piele si oase si adaugã la preparat si presarã cu jumãtate din pãtrunjelul tocat.

*Prãjeste cartofi, scurgei bine si amestecã-i cu preparatul de cod. Toarnã smântâna si condimenteazã, mai lasã 3 minute pe foc .
*Pune preparatul în forme individuale sau vas mare pentru cuptor, presarã restul de pãtrunjel, bechamelul si brânza rasã.
Dã la cuptor pentru 20 min la 200ºC ( ventilat)

Merge cu salatã verde.
Poftã mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu smântânã - Bacalhau com Natas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cod cu smantana la cuptor(Bacalhau com natas-traditional portughez)

Cod cu smantana la cuptor(Bacalhau com natas-traditional portughez)

1)Am optat pt.cod uscat;l-am lasat de dimineata in apa pana seara si am schimbat apa,gusti si tot

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Tartă cu ton şi roşii

Tartă cu ton şi roşii

Aşadar din ingredientele pentru aluat faceţi o bilă pe care o daţi la rece pentru o oră, după

6 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

    Foarte apetisant!*****

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2011

    o reteta foarte gustoasa! felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi albi de preferintã
  • 1 ambalaj de cod congelat cca.400 gr
  • 2 fire de praz sau ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 100 ml ulei de mãsline
  • 1 legãturã de pãtrunjel
  • 200 ml smântânã pentru gãtit
  • 500ml bechamel
  • sare si piper
  • 150 gr. parmezan ras
  • mãsline

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisant!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Creveti Saganaki