Acest sos pe care il gãsim in comert, are diferite arome de la original la fructat sau cu diferite bãuturi.
L-am pregãtit luna trecutã, intr-o zi cand am avut musafiri la grãtare, afarã....acum stãm in casã
Reteta am luat-o din Enciclopedia Culinarã, Editia Octombrie 2010, scrisã de Patrik Jaros si Gunter Beer.
Va iesi 1 Litru de sos; pe care îl putem pãstra cam 3 luni la frigider într-un recipient bine închis.
Se poate servi cu fripturi, sau putem marina fripturile: cotlete, costita,aripioarele de pui sau cârnãciori proaspeti.
1) Într-un vas mai adânc pune ketchup, taie mãrunt cãtelul de usturoi peste, adaugã zahãrul, sucul de lãmâie si portocalã, sosul de soia si amestecã bine cu telul.
2) Pune dulceata, brandy, siropul de artar, Tabasco,mustarul si sosul englezesc, boiaua, curry, ghimbirul si amestecã bine.
3) Separã acele de pe ramul de rozmarin si taiele mãrunt, adaugã la sos împreunã cu cimbrisorul.
Sper sã vã placã:)
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii