Sos de usturoi verde - reteta simpla, delicioasa si gata in doar 15 minute

Sosul de usturoi verde este un preparat delicios si versatil, perfect pentru a insoti diverse feluri de mancare. Realizat din usturoi verde proaspat, ulei vegetal, mustar si sare, acest sos ofera o combinatie intensa de arome care se potrivesc perfect cu fripturi, legume la gratar, peste, cartofi fierti sau cartofi copti, bruschette, sandvisuri. Usor de preparat, cu doar cateva ingrediente simple, sosul de usturoi verde poate deveni un element esential al meselor tale. O reteta rapida, sanatoasa si plina de gust, care va adauga un plus de savoare oricarui preparat.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Sos de usturoi verde - reteta simpla, delicioasa si gata in doar 15 minute

Ingrediente

  • 4-5 fire de usturoi verde
  • 5-6 linguri ulei vegetal (floarea-soarelui sau masline, dupa preferinta)
  • 1 lingurita cu mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Spala bine firele de usturoi verde sub un jet de apa rece pentru a indeparta orice impuritati.
Taie partea alba si cea verde deschisa in bucati mici (aproximativ 1 cm).
Pune bucatile de usturoi intr-un mojar si piseaza-le bine cu un pistil pana obtii o pasta omogena, adaugand uleiul putin cate putin.
Daca preferi varianta rapida, poti folosi un blender sau un robot de bucatarie pentru a mixa usturoiul (adaugand uleiul la fel, putin cate putin).
Adauga o lingurita de mustar si zeama de lamaie peste pasta de usturoi si amesteca bine.
Presara sare dupa gust si omogenizeaza compozitia.
Sosul de usturoi verde este gata de servit!
Daca iti ramane sos, il poti pastra intr-un borcanel inchis ermetic la frigider timp de 2-3 zile.

La fel de bun iese si cu leurda acest sos, inlocuind usturoiul verde cu o legatura de leurda.

Merge de minune alaturi de peste la cuptor cu cartofi natur, legume crude sau la gratar, bruschette, sandvisuri, carne fripta sau ciuperci la cuptor. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise