Reteta de sos ragu alla bolognese. Ragu alla bolognese reteta clasica italiana. Sos de carne tocata pentru paste. Cum faci acasa reteta de sos ragu alla bolonese. Retete de sosuri pentru paste.
Reteta de sos ragu alla bolognese am invatat s-o prepar cat am locuit in Italia. Este un sos foarte gustos, pe care eu il prepar in cantitate mai mare datorita timpului indelungat de fierbere. Mancam proaspat cu tagliatelle sau fac o lasagna delicioasa, iar restul il pun in caserole, il congelez si il folosesc la nevoie.
Intr-un vas incapator punem uleiul de masline si adaugam cepele tocate, usturoiul maruntit, morcovii cubulete mici sau dati pe razatoarea mare si tija de telina apio tocata marunt si ea.
Calim legumele pana se inmoaie, apoi punem sunculita cubulete si mai gatim inca 5 minute.
Apoi adaugam carnea pe care o lasam pana isi schimba culoarea, adaugam vinul si fierbem pana se evapora alcoolul.
Punem in vas si sucul de rosii, apa, sare, piper, frunzele de dafin, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic in jur de 2,5-3 ore, la foc mic, amestecand din cand in cand.
Cand lichidul a scazut, sosul ragu alla bolognese este gata de savurat cu o portie zdravana de paste. In Italia nu l-am vazut niciodata combinat cu spaghete, desi asocierea este foarte cunoscuta. Noi il preferam cu tagliatelle, fettuccine, gnocchi sau penne.
Va recomand sa incercati sa preparati acasa macar o data reteta de sos ragu alla bolognese, nu are ternen de comparatie cu cel din comert. Desi necesita un timp atat de indelungat de fierbere, va asigur ca merita tot efortul. Pofta buna!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii