Reteta clasica de sos tzatziki: simplu, rapid si delicios, foarte usor de preparat

Sosul tzatziki este un preparat simplu si gustos, originar din Grecia. Este ideal pentru a fi servit alaturi de carne la gratar, in sandvisuri sau ca aperitiv. Iata o reteta clasica si simpla pentru sos tzatziki:

Portii
2-3
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Reteta clasica de sos tzatziki: simplu, rapid si delicios, foarte usor de preparat

Ingrediente

  • 1 castravete mare
  • 250 g iaurt grecesc (cu un continut ridicat de grasime, pentru o textura cremoasa)
  • 2-3 catei de usturoi (dupa gust)
  • 2-3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1-2 linguri de otet de vin alb sau suc de lamaie
  • sare si piper (dupa gust)
  • 1-2 linguri de marar proaspat tocat
  • 1 lingurita de sare (pentru a scurge castravetele)

Mod de preparare

Spala bine castravetele si indeparteaza capetele. Nu este necesar sa-l curati de coaja, dar daca coaja este mai groasa, o poti curata partial.

Da castravetele pe razatoare mare sau taie-l in bucati mici, apoi presara o lingurita de sare peste el si lasa-l sa stea pentru 10-15 minute. Aceasta va ajuta la eliminarea excesului de apa.

Dupa ce castravetele a lasat zeama, stoarce-l bine cu mainile sau intr-un prosop curat de bucatarie pentru a indeparta toata apa.

Intr-un bol mare, pune iaurtul grecesc. Adauga castravetele scurs si tocat marunt.

Zdrobeste cateii de usturoi si adauga-i in bol. Poti folosi o presa de usturoi pentru a obtine o pasta fina.

Adauga uleiul de masline, otetul de vin alb (sau sucul de lamaie) si mararul tocat (daca folosesti).

Amesteca bine toate ingredientele si gusta pentru a ajusta sarea si piperul, dupa preferinta.

Pune sosul la frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de servire pentru a permite aromelor sa se amestece bine.

Serveste-l ca aperitiv cu paine pita, ca sos pentru coaste de porc la cuptor, cartofi wedges, carne la gratar sau in diverse preparate mediteraneene. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise