Sosul tzatziki este un preparat simplu si gustos, originar din Grecia. Este ideal pentru a fi servit alaturi de carne la gratar, in sandvisuri sau ca aperitiv. Iata o reteta clasica si simpla pentru sos tzatziki:
Spala bine castravetele si indeparteaza capetele. Nu este necesar sa-l curati de coaja, dar daca coaja este mai groasa, o poti curata partial.
Da castravetele pe razatoare mare sau taie-l in bucati mici, apoi presara o lingurita de sare peste el si lasa-l sa stea pentru 10-15 minute. Aceasta va ajuta la eliminarea excesului de apa.
Dupa ce castravetele a lasat zeama, stoarce-l bine cu mainile sau intr-un prosop curat de bucatarie pentru a indeparta toata apa.
Intr-un bol mare, pune iaurtul grecesc. Adauga castravetele scurs si tocat marunt.
Zdrobeste cateii de usturoi si adauga-i in bol. Poti folosi o presa de usturoi pentru a obtine o pasta fina.
Adauga uleiul de masline, otetul de vin alb (sau sucul de lamaie) si mararul tocat (daca folosesti).
Amesteca bine toate ingredientele si gusta pentru a ajusta sarea si piperul, dupa preferinta.
Pune sosul la frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de servire pentru a permite aromelor sa se amestece bine.
Serveste-l ca aperitiv cu paine pita, ca sos pentru coaste de porc la cuptor, cartofi wedges, carne la gratar sau in diverse preparate mediteraneene. Pofta buna!
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii