Sosul tzatziki este un preparat simplu si gustos, originar din Grecia. Este ideal pentru a fi servit alaturi de carne la gratar, in sandvisuri sau ca aperitiv. Iata o reteta clasica si simpla pentru sos tzatziki:
Spala bine castravetele si indeparteaza capetele. Nu este necesar sa-l curati de coaja, dar daca coaja este mai groasa, o poti curata partial.
Da castravetele pe razatoare mare sau taie-l in bucati mici, apoi presara o lingurita de sare peste el si lasa-l sa stea pentru 10-15 minute. Aceasta va ajuta la eliminarea excesului de apa.
Dupa ce castravetele a lasat zeama, stoarce-l bine cu mainile sau intr-un prosop curat de bucatarie pentru a indeparta toata apa.
Intr-un bol mare, pune iaurtul grecesc. Adauga castravetele scurs si tocat marunt.
Zdrobeste cateii de usturoi si adauga-i in bol. Poti folosi o presa de usturoi pentru a obtine o pasta fina.
Adauga uleiul de masline, otetul de vin alb (sau sucul de lamaie) si mararul tocat (daca folosesti).
Amesteca bine toate ingredientele si gusta pentru a ajusta sarea si piperul, dupa preferinta.
Pune sosul la frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de servire pentru a permite aromelor sa se amestece bine.
Serveste-l ca aperitiv cu paine pita, ca sos pentru coaste de porc la cuptor, cartofi wedges, carne la gratar sau in diverse preparate mediteraneene. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii