Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti cartofi sunt perfecti simpli, alaturi de sosuri, salate, muraturi sau ca garnitura, langa o friptura rumena si suculenta.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de usturoi praf
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 jumatate de lingurita de boia iute
  • 1 jumatate de lingurita de piper
  • 4-5 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Reteta de cartofi wedges este una dintre perferatele noastre si o prepar foarte des. Este simpla, se face usor, din ingrediente la indemana tuturor.

Cartofii ii putem manca ca atare, cu sos de iaurt, ketch-up, maioneza, muraturi, salate sau, ca si garnitura, alaturi de diverse preparate din carne.

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in jumatate, apoi in 2-3 felii, depinde de marimea cartofului.

Ii spalam, ii uscam bine pe un prosop de bucatarie si ii punem direct in tava de copt. Adaugam sarea, piperul, usturoiul, cele doua tipuri de boia si uleiul de masline.

Reteta de cartofi wedges o puteti imbogati cu diverse ierburi aromate sau alte condimente care va plac.

Amestecam bine, astfel incat sa distribuim cat mai bine condimentele si uleiul.

Coacem cartofii wedges in cuptorul preincalzit la 220 grade C (static) sau 200 de grade C (ventilat), pentru 30-35 de minute.

Rezultatul este grozav, cartofii sunt foarte gustosi, moi in interior si crocanti la exterior.

Asadar, nu pot decat sa va invit sa incercati si voi reteta de cartofi wedges, va asigur ca este pe gustul tuturor.

Mai puteti incerca si reteta de cartofi la cuptor, cartofi cu usturoi la tigaie sau cartofi noi la tigaie cu mazare, sparanghel si marar. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise